3000 TL'ye kadar PSU onerisi

Makaleler
1
Yer
Super Mario World
Merhaba. Sistemimde bulunan PSU yaklasik 10 senedir kullanilan High Power (500 Watt, 80 Plus sertifikasi yok) bir PSU. Hem eski oldugundan dolayi, hem de ekran kartimi yukseltmeyi dusundugumden dolayi degistirmek istiyorum.

Ekran kartini yukselttigim zaman 650 Watt isimi goruyor, fakat ileride sisteme bilesenler ekleyebilecegim icin 750 Watt+ almak istiyorum.

MSI MAG A750GL Hepsiburada'da 3200 TL'ye dusmus ve MSI 300 TL'sini geri iade ediyor. Bu model hem moduler olmasindan dolayi, hem de fiyatindan dolayi bana mantikli geldi. Farkli onerileriniz olursa beklerim (moduler olmak zorunda degil ama olursa hos olur, en az 750 Watt olmali).

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 5600G
  • Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4
  • ASUS Dual GTX 1070 8 GB
  • MSI B450 Mortar Max
  • 2 adet depolama birimi

AGL PSU almayın.

fakat ileride sisteme bilesenler ekleyebilecegim icin 750 Watt+ almak istiyorum.

Verimlilik teknoloji geliştikçe artıyor, trafo parça seçmediğiniz sürece 650W sorun olmayacaktır.

MSI MAG A750GL Hepsiburada'da 3200 TL'ye dusmus ve MSI 300 TL'sini geri iade ediyor.

Fiyatına göre epey iyi. İlerde 4000 serisi bir modele geçiş yapmayı düşünüyorsanız bunu alın. 12VHPWR çıkışı olması da ileri dönük olur. Yoksa üstteki Phanteks.

Attığınız PSU hakkında bilgim yok. @Andar Han @Oreki

C750B o fiyata kötü epey. A750GL'nin fiyatı epey iyiymiş.

Peki MSI MPG A650GF hakkinda ne dusunuyorsunuz? Arastirmalarima gore MPG serisi MAG serisinden daha ustte siralandirilan bir seri. 650 Watt versiyonu 250 TL daha uygun MAG 750'den. 4000 serisine gecer miyim emin degilim (PCIE5 cikisi olmasa da olur yani). Ikinci el 3060Ti/3070 dusunuyorum simdilik. O yuzden MPG 650 daha uygun olabilir sanki ne dersiniz?

MSI MPG A650GF Hepsiburada linki

Buradaki PSU Tier list'te, Tier A'da yer aliyor MSI MPG A*GF.

Verimlilik teknoloji geliştikçe artıyor, trafo parça seçmediğiniz sürece 650W sorun olmayacaktır.
Bu arada cok haklisiniz. Surekli PSU almadigim icin, ileriyi dusunerek boyle bir yorum yapmistim kendi kendime.

Peki MSI MPG A650GF hakkinda ne dusunuyorsunuz?

A650GF kalite ve performans hususunda yukarıda önerilen Phanteks'e göre az bir şey daha iyi. GL'den de daha iyi. Phanteks olan model yine GL olandan daha iyi. 650W alacaksanız Phanteks alınmalı fiyatına göre. Aradaki farka değmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı