3000 TL'ye Oyun PC'si

O.C konusunda arkadaşım bahsetmişti işlemci hızı yükseliyor diye ben de bunun hakkında forumda araştırmalar yaptım ve nasıl yapıldığını ne olduğunu öğrendim ama hala bilmediğim şeyler de var tabii ki. O yüzden bu soruyu sormak istiyorum komik gelebilir biraz :) Ekran kartına da işlemci ve anakart gibi mi o.c. yapıyoruz ?

Kardeşim İntel ve AMD arasında kararsız kaldı. İnternette İntel fazla olmak üzere iki CPU'yu da övüyolar. İzlediğim bi videoda Battlefield 3'ü FX 6100 de i7 3770K'dan daha fazla FPS aldığını gördüm. Son olarak bu konuda da yardım ederseniz minettar olurum ve sistemimi kurmak için gelecek günü bekleyeceğim.

Kardeşim İntel ve AMD arasında kararsız kaldı. İnternette İntel fazla olmak üzere iki CPU'yu da övüyolar. İzlediğim bi videoda Battlefield 3'ü FX 6100 de i7 3770K'dan daha fazla FPS aldığını gördüm. Son olarak bu konuda da yardım ederseniz minettar olurum ve sistemimi kurmak için gelecek günü bekleyeceğim.

Genelde bu tür işlemci karşılaştırma videolarında ekran kartını çok yüksek seçiyorlar. Yani GTX 690 gibi kartları kullanıyorlar. Haliyle FX 6100 gibi bir işlemci, rakibi olan çok üst düzey işlemciden daha az fraps alınmasına neden oluyor.
İntel seçersen analartıda değiştirmek durumunda kalacaksın. Zaten İntel işlemciler pahalı. Ayrıca İntel anakartlar, AMD anakartlara görede pahalı. Yani her iki yönden bütçeni ekran kartı yerine anakart+işlemciye yatırmış olacaksın. Ekran kartını kıstığın için performans artışı da olmayacak.

Tam da düşündüğüm gibi aslında bütçe konusunda sıkıntım yok ama işimi garantiye almaya çalışıyorum. Yapacağım işten henüz ne kadar para alıcağımı bilmediğim için.Çünkü aylık değil maç başına para alıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
M5a97'de FX970 soketi kullanılmış. Benim belirttiğim anakart da ise daha güncel olan fx990 soketi kullanılmış. Hesaplamalarıma göre de bütçemi aşmıyor. Hem de kasa-anakart ve ekran kartı aynı renklerde olcağı için ve kasaya da kırmızı ledli fanlar da yerleştirince çok hoş bir görüntü oluşacak ve görenlerin imreneceğini düşünüyorum :)

İntel sisteme 1866 Mhz RAM iyi olmaz. Bence 1600 Mhz CL9 seçmelisin. Seçtiğin işlemci k'sız olduğundan dolayı over clock yapamazsın.Çünkü çarpan kilitli oluyor o işlemciler.

Ayrıca sen SSD'yi eklememişsin. 300 TL de SSD'yi ekleyerek hesaplamalısın.

İntel sisteme 1866 mhz ram iyi olmaz.Bence 1600 mhz cl9 seçmelisin.Seçtiğin işlemci k'sız olduğundan dolayı over clock yapamazsın.Çünkü çarpan kilitli oluyor o işlemciler.
Ayrıca sen ssd'yi eklememişsin.300 tl de ssd'yi ekleyerek hesaplamalısın.
SSD'yi bilerek eklemedim sonradan alacağım. İşlemciye O.C yapmaya gerek duymuyorum çünkü oyun için kullanacağım bu yüzden ekran kartına O.C yapacağım yani o özellik pek önemli değil. RAM konusunda teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı