3000 TL'ye Sistem önerisi

Merhaba kardeşim. Ben steamden -GL- :D'nin arkadaşıyım. sorarsın kendisine de. (mr. uncle)
Öncelikle eğer psu yani güç kaynağını (power supply) kasanın içinde almak daha ekonomiktir fakat 80+ sertifikasız olanlar çöptür. Gereksiz ses yaparlar ve ömürleri azdır. alıcaksan kasa içinde 80+ sertifikalı bir psu bulunsun.
2. monitör olarak tepkime süresi 2ms IPS panel bir monitör öneriyorum: VIEWSONIC 23" VX2363SMHL IPS-LED MONİTÖR - SİYAH
3- son fotoda arkadaşın attığı işlemcide hiçbir sıkıntı yok gayet güzel fakat gtx 970 bence fiyatını haketmeyen bir ürün. çoğu kullanıcısından cool whine ve 3.5gb vram (herkeste) sorunu var.
bunun yerine r9 390 tercih edebilirsin. Sapphire R9 390 NITRO TRI-X OC 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
4- 120 gb ssd almalısın. (samsung 750 evo 120gb)
5- işlemcinin içinde çıkan fan gereksiz ses yapıyor ama iyi soğutuyor. ekstra olarak cooler master hyper 212 evo kullanabilirsin.
6- Ama tavsiyem içinde psu bulunmayan zalman z11 plus kasayı ve 600watt 80+ 12V bir psu ayrı olarak alman olacaktır.
7- Sisteminde ısınma sorunu olmaz merak etme.
8- Ramini de CLsi düşük XMP 16gb alırsan şimdiden ilerde rahat edersin: Kingston 16GB (4x4GB) HyperX Predator DDR4 2400MHz CL12 1.35V XMP Ram

Son düzenleme:
Merhaba kardeşim. Ben steamden -GL- :D'nin arkadaşıyım. sorarsın kendisine de. (mr. uncle)
Öncelikle eğer psu yani güç kaynağını (power supply) kasanın içinde almak daha ekonomiktir fakat 80+ sertifikasız olanlar çöptür. Gereksiz ses yaparlar ve ömürleri azdır. alıcaksan kasa içinde 80+ sertifikalı bir psu bulunsun.
2. monitör olarak tepkime süresi 2ms IPS panel bir monitör öneriyorum: VIEWSONIC 23" VX2363SMHL IPS-LED MONİTÖR - SİYAH
3- son fotoda arkadaşın attığı işlemcide hiçbir sıkıntı yok gayet güzel fakat gtx 970 bence fiyatını haketmeyen bir ürün. çoğu kullanıcısından cool whine ve 3.5gb vram (herkeste) sorunu var.
bunun yerine r9 390 tercih edebilirsin. Sapphire R9 390 NITRO TRI-X OC 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
4- 120 gb ssd almalısın. (samsung 750 evo 120gb)
5- işlemcinin içinde çıkan fan gereksiz ses yapıyor ama iyi soğutuyor. ekstra olarak cooler master hyper 212 evo kullanabilirsin.
6- Ama tavsiyem içinde psu bulunmayan zalman z11 plus kasayı ve 600watt 80+ 12V bir psu ayrı olarak alman olacaktır.
7- Sisteminde ısınma sorunu olmaz merak etme.
8- Ramini de CLsi düşük XMP 16gb alırsan şimdiden ilerde rahat edersin: Kingston 16GB (4x4GB) HyperX Predator DDR4 2400MHz CL12 1.35V XMP Ram
R9 ekran kartı bu sisteme uyar mı?Bi aksilik çıkmasın.

R9 ekran kartı bu sisteme uyar mı?Bi aksilik çıkmasın.
Hocam sana topladığım sistem aşağı yukarı benim sistem gibi.
Buyur bu benim sistem testlere bakabilirsin;
i5-6600K ve GTX970 Sistem Testleri

Kesinlikle ısınma sorunu olmaz testlerden de görürsün zaten. Kasada kendiliğinden 4 adet fan bulunuyor. 1 tane yuva daha boş hatta ama takmaya gerek bile duymuyorsun.

Monitör olarak 144hz bir monitör alabilirsen iyidir ama o kadar para veremem dersen.
Kesinlikle ilk bakacağın şey 1 ms monitörler olmalı bence. IPS monitör pek önermem.
Şöyle ki IPS monitörlerde görüntü daha canlı olur ama MS leri yüksek olur genelde. Oyunlarda ghosting yapar IPS monitörler. (Yukarıda arkadaşın önerdiği de iyi gibi duruyor ama hiç kullanan birine rastlamadığım için pek bir şey diyemem.)

Uygun fiyat ve 1080p 1ms monitör olarak bunu öneririm;
23.6" ASUS VN247H FULL HD LED 1920X1080 monitör.
Buna benzer aynı kasalı bir çok monitör var ama hepsi farklı işte atıyorum biri 21 inch diğerinde HDMI girişi yok vb vb.
Alırken VN247H model olmasına dikkat et. Şuanda piyasada biraz zor bulunuyor ama N11.com'da 519 TL'ye bulabilirsin.

Eğer 23.6 inch büyük bana 21 inch yeter dersen;
21.5 ASUS VP228H 1ms 1920x1080 önerebilirim.

--- Ekleme ---
Arkadaşın PSU ve RAM konusuna bende katılıyorum. Ben bütçeyi düşük tutmak için tercih ettim ama 80+ setifikalı bir PSU alırsan daha iyi olur benin testlerimde bile gördüğün üzere PSU'nun sesinden bende şikayetçiyim.

--- Ekleme ---
Hocam tekrar ekleme yapmak istiyorum. VN247H monitörü alma piyasada bulunmuyor. Bulunanlar ise kusurlu ürün. Başka bir monitör aramalısın benimde aklıma şuan yok :/

Son düzenleme:
Hocam sana topladığım sistem aşağı yukarı benim sistem gibi.
Buyur bu benim sistem testlere bakabilirsin;
i5-6600K ve GTX970 Sistem Testleri

Kesinlikle ısınma sorunu olmaz testlerden de görürsün zaten. Kasada kendiliğinden 4 adet fan bulunuyor. 1 tane yuva daha boş hatta ama takmaya gerek bile duymuyorsun.

Monitör olarak 144hz bir monitör alabilirsen iyidir ama o kadar para veremem dersen.
Kesinlikle ilk bakacağın şey 1 ms monitörler olmalı bence. IPS monitör pek önermem.
Şöyle ki IPS monitörlerde görüntü daha canlı olur ama MS leri yüksek olur genelde. Oyunlarda ghosting yapar IPS monitörler. (Yukarıda arkadaşın önerdiği de iyi gibi duruyor ama hiç kullanan birine rastlamadığım için pek bir şey diyemem.)

Uygun fiyat ve 1080p 1ms monitör olarak bunu öneririm;
23.6" ASUS VN247H FULL HD LED 1920X1080 monitör.
Buna benzer aynı kasalı bir çok monitör var ama hepsi farklı işte atıyorum biri 21 inch diğerinde HDMI girişi yok vb vb.
Alırken VN247H model olmasına dikkat et. Şuanda piyasada biraz zor bulunuyor ama N11.com'da 519 TL'ye bulabilirsin.

Eğer 23.6 inch büyük bana 21 inch yeter dersen;
21.5 ASUS VP228H 1ms 1920x1080 önerebilirim.

--- Ekleme ---
Arkadaşın PSU ve RAM konusuna bende katılıyorum. Ben bütçeyi düşük tutmak için tercih ettim ama 80+ setifikalı bir PSU alırsan daha iyi olur benin testlerimde bile gördüğün üzere PSU'nun sesinden bende şikayetçiyim.

--- Ekleme ---
Hocam tekrar ekleme yapmak istiyorum. VN247H monitörü alma piyasada bulunmuyor. Bulunanlar ise kusurlu ürün. Başka bir monitör aramalısın benimde aklıma şuan yok :/
Kardeşim öncelikle cevabın için teşekkür ederim.Bi sorum daha olacak.Gtx970 ekran kartını R9 390 değiştirmelimiyim?Çünkü cw sorunu oluyormuş.Bu arada sende bu sorun varmı?Çok olucak ama şu kasayla psu'yu nasıl ayrı alıcam şimdiden teşekkürler.

Clody şimdi bu sistemi DareDevil'e toplayacağız ( kendisi arkadaşım olur ) Ve araştırmalarıma göre R9 390X Sapphire 8GDDR5 Ram ile gelecekteki oyunlarda ram kullanımında sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum ve GTX970 Den 10 15 FPS daha fazlasını görmekteydi. Aslında GTX970 Taraftarıydım ben ancak R9 390X Sapphire daha iyi gibi durmakta başkalarına da sordum sistemde anakartı B150M yapmalı ve Sapphire yerine GTX970 almamız söylendi ama Sapphire kullanmak şuan fazla kaçar ama ne olacağı belli mi? Oyun dünyasında her an her şey olabilir. Bi bakarsın oyun 6GB Ekran kartı ister Ultra Ayarda [Biraz zor ama olabilir] Şimdi iyice düşünmek lazım bu konu hakkında çünkü şimdi güzel sistem ilerde kötü olarak iş yapmasın yani. Biliyorum bütçe biraz kısıtlı belki 500 TL kadar daha fazla olsa daha iyi şeyler yapılabilirdi ancak bu dediklerimi değiştirirsek nasıl bir performans artışı olur sence? [Gelecek için tabi] 8GDDR5 512Bit Sapphire R9 390X ve DDR4 2100MHz 8x1(8) RAM gayet iyi iş çıkartır. İşlemcinin uzun süre idare edeceğini düşünüyorum ben belki ileride değişebilir ve bir adet daha 8 DDR4 RAM eklemesi yapılabilir. Ancak bu iki ekran kartı arasında kaldım R9'u hem bit hem gelecekte 8GB Belleği ile iyi iş yapacağını düşünüyorum. Şimdiye bakarsak GTX970 daha iyi olabilir gelecekte kötü olmaması için bu tercihe yöneldim yani.. Ve arkadaş CW ses sorununu internet sitesinden dinledi ve rahatsız edici buldu kötü olur falan dedi.

Arkadaşlar kafanıza göre anakart seçmeyin. i5 6500 ile b150m bazooka uyumlu değil girin intelin sitesinden bakın marka marka model model

Şimdi sistemi I5-6500 / B150M Bazooka / Sapphire R9 390X 8GDDR5 / şeklinde değiştirsek diğer malzemeleri hepsini aynı alsak bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Bu fiyata en iyi performans sanırım bu şekilde olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı