3200 MHz 8 GB RAM kullanıyorum. Aynı markanın yine 8 GB ama 3000 MHz frekans değerinde RAM'ini uygun fiyata buldum. Anakartta 2 RAM'i de 3000 MHz frekans değerine çeksem, herhangi bir sorun olur mu?
Çalışmama ihtimali var. Kesin bir şey söylemek mümkün değil. Eğer bulabilirseniz ürün kodu tamamen aynı olan bir RAM alın. Sıfır bulamazsanız ikinci el piyasasına göz atın.
Kesin konuşmak doğru olmaz ama bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Zaten siz çekseniz de çekmeseniz de 3000 MHz'de çalışacaktır.
Yine de tek kriter Mhz değil. CL değeri, chipset üreticisi gibi faktörler var. Uyumluluk sorunu olmayacağını tam saptayamayız. En iyi tercih kit almak.
Dual Kit olmadığı sürece sorun yaşama ihtimaliniz var. Mümkünse elinizdeki RAM'i satıp Dual Kit alın. Alamıyorsanız da RAM üzerindeki kodla aynı model bir RAM alın.
Dual olmadığı sürece aynı model olsa bile sorun yaşama ihtimaliniz var.
Ben deneyip olmazsa geri iade ederim diyorsanız olabilir. Tabi biraz uğraştırır.
Garanti iş olsun diyorsanız yapmanız gereken elinizdeki RAM'i satıp dual kit almanız olacak.
3200 MHz 8 GB RAM kullanıyorum. Aynı markanın yine 8 GB ama 3000 MHz frekans değerinde RAM'ini uygun fiyata buldum. Anakartta 2 RAM'i de 3000 MHz frekans değerine çeksem, herhangi bir sorun olur mu?