30000 TL PC önerisi

Bütçe
30.000

siaviv

Zeptopat
Katılım
10 Aralık 2023
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, mekatronik mühendisliği okuyorum ve aşırı ağır programlar kullanıyoruz. Ayrıca yazılımla ve oyunla da uğraşıyorum. Bunun için 30k civarında PC önerir misiniz?
 

SSD'yi Samsung 980 PRO 1 TB yapıp bir de işlemci soğutucu alırsan güzel sistem olur. Üstteki boş yoruma da aldanmayın lütfen, aklına geleni yazmış arkadaş 🙏
 

SSD'yi Samsung 980 Pro 1 TB yapıp bir de işlemci soğutucu alırsan güzel sistem olur. Üstteki boş yoruma da aldanmayın lütfen, aklına geleni yazmış arkadaş 🙏

6 çekirdekli bir sistem önermek akıl tutulmasıdır.
 
6 çekirdekli bir sistem önermek akıl tutulmasıdır.
Eski nesil önermek de bambaşka bir akıl tutulmasıdır. Çekirdeğe göre önereceksek FX 9590 önerelim.

Madem çok akıllısınız, 30.000 TL'ye dediğiniz gibi 12600K ve 4070'li sistem toplayın. Önermek yasak değil, buyurun önerin. Sadece işlemci ve ekran kartını söyleyip bırakmayın.
 

SSD'yi Samsung 980 PRO 1 TB yapıp bir de işlemci soğutucu alırsan güzel sistem olur. Üstteki boş yoruma da aldanmayın lütfen, aklına geleni yazmış arkadaş 🙏

7500F kadar güçlü bir işlemci değil ama kötü bir işlemci de değil. Ayrıca birçok yazılım uygulamasında şuanda GPU hızlandırma mevcut 4070 daha mantıklı gibi.
 
Eski nesil önermek de bambaşka bir akıl tutulmasıdır. Çekirdeğe göre önereceksek FX 9590 önerelim.

Sen benim yorumumu düzgün tekrar oku çünkü orada en az diye belirttim. Ayrıca mevzu eski değil ihtiyaca yönelik yönlendirmeyle alakalı. Senin önerdiğin şu sistem sadece giriş seviyesi oyun oynamak için bir sistem. Ekran kartı ne o programları kaldırabilir ne de işlemcisi o kullanacağı mühendislik programlarını hızlı çalıştırır. Tamamen talep dışı bir tavsiyede bulunmuşsun ve hatalısın. O yüzden ben sistem önermek yerine ihtiyacına yönelik düşünmesi gereken sistemde 30 bin TL fiyatın üstüne çıkacağını belirttim. Benim söylediğim parçalar yapmak istediklerini ve yaparken almak istediği performansı alabilmesi için ve en önemlisi "işini görecek" düzeyde parçalar. Zaten o parçaları takarsan bak kardeşim limitini zaten aşıyor bilgin olsun diye yazdım. Benim örnek olarak verdiğim parçaların altında bir PC alırsa çok da karşılığını alamayacağı bir bilgisayar olacaktır ve belki de üzülecektir. O yüzden sistem önerirken gerçekleri söylemeniz gerekir yoksa her bütçeye uygun PC var.
 
Senin önerdiğin şu sistem sadece giriş seviyesi oyun oynamak için bir sistem. Ekran kartı ne o programları kaldırabilir ne de işlemcisi o kullanacağı mühendislik programlarını hızlı çalıştırır.
Tamam de senin önerdiğin sistem de bütçe dışı. Konu sahibi 30K bütçem var diyor. 30K bütçeye dediklerini sığdırabiliyorsan at, yoksa tartışmanın bir anlamı yok. Ben bütçeye uygun sistem önerdim. Sen işlemci ve ekran kartı tavsiye ettin. Fikrimi beğenmediysen ''bütçe dahilinde'' daha iyi bir sistem önerisi yap diyorum. Fikrini belirt, konu sahibi mantıklı görürse senin dediğini yapar.

12400F & RTX 4070 bile zor sığıyor 30 bin liraya.
 
Tamam de senin önerdiğin sistem de bütçe dışı. Konu sahibi 30k bütçem var diyor. 30k bütçeye dediklerini sığdırabiliyorsan at, yoksa tartışmanın bir anlamı yok. Ben bütçeye uygun sistem önerdim. Sen işlemci ve ekran kartı tavsiye ettin. Fikrimi beğenmediysen "bütçe dahilinde" daha iyi bir sistem önerisi yap diyorum. Fikrini belirt, konu sahibi mantıklı görürse senin dediğini yapar.

12400F & RTX 4070 bile zor sığıyor 30 bin liraya.

Doğru ama zaten ben sistem önermedim. Ben kullanım amacı olarak memnun olacağı sistemde bulunacak 2 muhtemel ve performanslı parçaların fiyatını söyledim aslında. Burada önemli olan eğer arttırabiliyorsa bütçesini arttırması ve memnun olabileceği bir bilgisayar alması. Yoksa tabii ki 30k bütçeli bir kişiye 50K'lık bir PC önermem ama uyarıda bulunabilirim. Bu onun iyili için yani umarım bütçesini arttırabiliyordur çünkü dediği gibi ağır mühendislik programları kullanacak ve şakasız ciddi bir işlemci ve ekran kartı alması gerekir.
 
Söyledikleriniz hakkında çok bilgi sahibi değilim o yüzden çok anlayamadım ama 30k ya istediklerim zor onu anladım. O zaman 40 k diyelim. Ya da bir PC sorayım. Mesela monster tulpar T7 V20.6.2 ye ne dersiniz?
 

Geri
Yukarı