30000 TL sistem toplama

Bütçe
30000

Swanthie

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, birkaç ay içerisinde 30000 TL bütçeyle masaüstü bilgisayar toplayacağım. 3000 TL'ye kadar ek masrafı karşılayabilirim. İlk masaüstü bilgisayarım olacağı için uyumluluk konusundan emin olmak istiyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim ^^

Öncelikle kullanma amacım çok fazla online FPS oyunu ve bazı yüksek grafikli online oyunlar oynamam ve işim gereği oyun geliştiriyor olmam.

Düşündüğüm sistem bileşenleri ve şu anki ortalama fiyatları şu şekilde:

İşlemci: Intel Core i9 10900K Soket 1200 (5500 TL)
Anakart:
MSI MAG Z490 Tomahawk Intel LGA1200 DDR4 ATX (2300 TL)
RAM:
GSkill 16GB (2x8GB) Trident Z Royal Gold RGB 3000 MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM (1400 TL)
SSD:
Samsung 1TB 970 EVO MZ-V7E1T0BW M.2 PCI-Express 3.0 SSD (1700 TL)
PSU:
MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold 140mm Full Modüler Gaming Power Supply (1350 TL)
Monitör:
Gamepower Intense X40 27" 240HZ 1 ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD Curved LED Monitör (3700 TL)
Kasa:
Gamepower Warcry 6x120mm Argb Fanlı Gaming Kasa (PSU'suz) (1100 TL)
İşlemci Soğutucu:
MSI MAG CoreLiquid 360R 360mm Sıvı İşlemci Soğutucu (1700 TL)
Ekran Kartı:
ASUS GeForce TUF RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 256Bit Nvidia RGB Ekran Kartı (1200 $)
Klavye:
Steelseries Apex Pro Mekanik Oyuncu Klavyesi (2300 TL)
İşletim Sistemi:
Windows 10 Pro (?)

• Ekran kartını yurtdışından getirteceğim veya Türkiye'de 10000 TL civarına düşmesini bekleyeceğim ki ülkemizde fiyatların düşmesi ihtimali bile belirsiz.
  • İşletim sistemi işlerinden hiç anlamıyorum. Güvenli bir lisans olsun istiyorum. Nerden ve ne kadara almalıyım ? Windows 11 çıktığında ücretsiz yükseltebilecek miyim ?
  • Birkaç yıl içerisinde RAM ve SSD'yi büyük ölçüde artıracağım bu yüzden şimdilik düşük tuttum.
  • Bileşenlerde overclock yapılabilir olması benim için hiç önemli değil, yapılması taraftarı da değilim. Fiyatta bariz düşüşler olacaksa alternatifleri değerlendirebilirim.
  • Yaşadığım şehir aşırı sıcak ve elektrik kesintileri, voltajda dengesizlik sıkça yaşanıyor. Bu yüzden PSU ve işlemci soğutucu benim için önemli, alternatif önerirseniz bu şartları göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.
Teşekkür ederim. :)

Hocam yapacağınız iş nedir? Ona göre işlemciden kısıp, ekran kartını arttırabiliriz.
"Öncelikle kullanma amacım çok fazla online FPS oyunu ve bazı yüksek grafikli online oyunlar oynamam ve işim gereği oyun geliştiriyor olmam."

Anakartı değiştirmek istemiyorum. 1200 soket işlemci öneriniz var mı ?

Hocam açıkçası 5900X öneririm işlemci olarak, ayrıca hazır sistemlere sıcak bakıyorsanız güzel sistemler var. 1200 soket olarak seçtiğiniz işlemci gayet iyi.
Oyun geliştirdiğiniz için bu sistemi alabilirsiniz. Jahrein'in 5900X'li sistemini önerecektim ama o sistemde 35000 lira olmuş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı