3000G sistem açılmıyor

Makaleler
40
Daha fazla  
RAM
4GB Ram
SSD veya HDD modeli
256 GB M.2 SSD
Ekran kartı
Vega 3
Anakart
A320M S2H
İşlemci
3000G
Selamlar Valorant oynarken birden sistem kilitlendi sadece fareyi hareket ettirebiliyordum ki anladım M.2 SSD çökmüştü ve tüm yükü RAM'lere bıraktı.
Sonrasında sistem kendini reboot etti fakat bu hatayla karşılaştım.

1645130265641.png

CTRL+alt+del yaparak yeniden başlattım BIOS'a girdim ama BIOS'ta M.2 SSD gözükmüyordu tekrardan yeniden başlattım bu sefer M.2 gözüktü düzeldi sandım ama yine aynı ekran karşıladı. Tekrar yeniden başlattıktan sonra sistem açıldı fakat bir daha olursa ne yaparım diye düşündüm size danışayım dedim.
Ne yapmalıyım?
Ne olur ne olmaz diyerekten error Scan'de yaptım.

1645130486610.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada modlu Windows kullanıyorum ondan da olabilir mi?
Sanmam ama ısınma buna sebep olabilir gibi geliyor. SSD'nin (openhardwaremonitor, aida64, hwmonitor gibi yazılımlarla) sıcaklığını izleyin. Eğer aşırı ısınıyorsa, bir süre cihaz soğuyana kadar kendini kapatıyor olabilir. Bir gözlemleyin.

Sanmam ama ısınma buna sebep olabilir gibi geliyor. SSD'nin (openhardwaremonitor, AIDA64, HWMonitor gibi yazılımlarla) sıcaklığını izleyin. Eğer aşırı ısınıyorsa, bir süre cihaz soğuyana kadar kendini kapatıyor olabilir. Bir gözlemleyin.

HWMonitor ile baktım 44 derece gözüküyor şu an.
Direkt çöpe atarım.

1645132225066.png

Bu hızları alıyorken atmam ben :D

Oyundayken de takip edin. Sıcaklıklar kaç dereceyi görüyor takip edin. Maçta öldüğünüzde Alt Tab atıp bakarsınız.

Şu an bakmam zor büyük ihtimalle Riot yine 3 saatlik vermiştir. Sabah sıcaklık sonuçlarını atarım.

Şu an bakmam zor büyük ihtimalle Riot yine 3 saatlik vermiştir. Sabah sıcaklık sonuçlarını atarım.
Dediğim gibi bir süre takip edin. Hemen atmanıza gerek yok. Olay tekrarlanırsa Windows günlüklerine de bakarız.
Çökme öncesinde gerçekleşen olaylara bakarız, eğer şanslıysak ve SSD hata bildirdiyse bunu görürüz.

@TheAny bu arada Valorant'ta normalde mikrofonsuz daha iyi odaklandığım için mikrofonu takmadan oynuyordum oyunda takım arkadaşları ısrar edince taktım ve lag olmaya başlamıştı. Sonraki el ne olur ne olmaz çıkarttım yaklaşık 1,5 dakika sonra sistem çökmüştü.
Belirtmeyi unutmuştum umarım mikrofon kaynaklı değildir.
Birden M.2 SSD 50 dereceyi zorladı az önce. Soğutma şart mı sizce?

Birden M.2 SSD 50 dereceyi zorladı az önce. Soğutma şart mı sizce?
50 derece falan sorun değil. M.2 SSD'ler 70-80 derecelere kadar çıkabiliyorlar kötü soğutma şartlarında. Performans düşmeye de bu sıcaklıklarda başlıyor. Kendini kapatması için daha yüksek sıcaklık şart.

2 el spike hücum attım hızlı bitsin diye 52 dereceyi geçmedi.
@TheAny hocam Valorant'ta iken Alt+Tab yaparken yine gitti. Ne yapmamı önerirsiniz?
Bilgisayarı açtıktan sonra başlata girip, aramaya olay görüntüleyicisi yazın. Ardından Windows Günlüklerine girip Sistem'e girin. Sağ tarafta bulunan Filtre seçeneğinden sadece hataları filtreleyin ve sistemin gittiği dakikadan 5 ila 10 dakika öncesindeki hataları inceleyin.

1645205957248.png

Bilgisayarı açtıktan sonra başlata girip, aramaya olay görüntüleyicisi yazın. Ardından Windows Günlüklerine girip Sistem'e girin. Sağ tarafta bulunan Filtre seçeneğinden sadece hataları filtreleyin ve sistemin gittiği dakikadan 5 ila 10 dakika öncesindeki hataları inceleyin.
İlk çökmede yediğim ile aynı şeyler yazıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı