3000G sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Z4STAVA

Centipat
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 GB 2400 MHz
Ekran kartı
AMD Radeon RX550/550 Series 4 GB
Anakart
Gigabayte A320M-S2H-CF
İşlemci
AMD Athlon 3000G With Vega Graphics
Son 4-5 gündür ara sıra oyun oynarken mavi ekran alıyorum. Sorunun ekran kartı sürücülerinde olduğunu düşüyorum ama emin değilim yardımcı olursanız sevinirim. Minidump: Google Drive: Sign-in.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyayı göremiyoruz. Herkese açık hale getirin.
1674908847271.png
 
- BIOS'unuz çok eski onu güncelleyin.
-Kaspersky kaldırın.
-Reasonlabs cyber security geçici olarak kaldırın.
-Amd ekran kartı driverınız güncelleyin. İşlemcinizdeki ekran kartını da kaldırın ancak onun için driver kurmayın. Windows kendisi halleder. Siz Rx550 için driver kurarsınız.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmınnın yanındaki yere tıklayıp grafik kartınızın modelini yazarak (Örnek RX580) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi kartınızı seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.


Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız. Buna girmek içinde açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Oradan gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bunlardan sonra sorun devam ederse geri dönüş sağlayın. Yeni raporlarınız ile.
Bunları yaptıktan sonra sorun devam ederse söylersiniz. Kaldırdığınız programları sonra deneyerek tekrar yükleyebilirsiniz. Önemli olan şu aşamada maviyi nereden yediğinizi bulmak. Sorununuz devam ederse 3-4 tane dump dosyası biriktirip atarsanız daha iyi sonuç alabiliriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı