3000MHz ile 3200MHz uyumlu mu?

Bütçe
600
Merhaba, elimde 3000MHz Vengeance RAM var aynı modelin 3200MHz'ini sıfır 600₺'ye buldum. Alsam 3000MHz gibi çalışır mı?

Evet. En düşük MHz hangisiyse ikisi de o MHz de çalışır.

Peki marka farklı ancak aynı frekansa sahipse? Daha da ucuza buldum da.

Çalışır sorun yaşatacağını sanmıyorum sadece CL değerlerine dikkat etmeniz gerekli.

Yani marka aynı ama frekans farklı olan mı daha performanslı çalışır yoksa markalar aynı frekanslar farklı olan mı?

Onun pek bir farkı olacağını zannetmiyorum. Merdivenaltı RAM olmasın gerisi pek de sıkıntı değil.

Peki marka farklı ancak aynı frekansa sahipse? Daha da ucuza buldum da.

Yani marka aynı ama frekans farklı olan mı daha performanslı çalışır yoksa markalar aynı frekanslar farklı olan mı?

Farklı markalarda farklı bellekler kullanılır, bunların farklı döküm teknolojileri olur ve bazen bazıları daha düşük, bazıları ise daha yüksek gecikmeye sahip olur. Eğer alacağınız belleğin gecikme süreleri sizin RAM'iniz ile uyumlu değilse o zaman çalıştıramazsınız. Mümkün mertebe aynı marka model ve revizyon olan bellekleri tercih edin. Revizyon farkından dolayı bile uyuşmazlık olabilir.

Farklı markalarda farklı bellekler kullanılır, bunların farklı döküm teknolojileri olur ve bazen bazıları daha düşük, bazıları ise daha yüksek gecikmeye sahip olur. Eğer alacağınız belleğin gecikme süreleri sizin RAM'iniz ile uyumlu değilse o zaman çalıştıramazsınız. Mümkün mertebe aynı marka model ve revizyon olan bellekleri tercih edin. Revizyon farkından dolayı bile uyuşmazlık olabilir.
Döküm teknolojisi? IC'ler bellidir. PCB farkı olabilir ve markanın XMP ayarları vardır özel olarak ayarladığı. Corsair, Goodram, GSkill falan kendi mi üretiyor sanıyorsun IC'leri? @the Prodigy

Döküm teknolojisi? Ic'ler bellidir. PCB farkı olabilir ve markanın XMP ayarları vardır özel olarak ayarladığı. Corsair, Goodram, G.Skill falan kendi mi üretiyor sanıyorsun ıc'leri? @the Prodigy

Adsız.png

Şurdaki olaydan bahsetmeye çalışıyordum, sizin aksinize bilgilerimin olancasını kendime saklamak ve sadece yanlış/eksik bilenleri paylamaya çalışmak yerine elimden ne geliyorsa yardım etme peşindeyim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı