3000MHz ile 3200MHz uyumlu mu?

Bütçe
600
Farklı markalarda farklı bellekler kullanılır, bunların farklı döküm teknolojileri olur ve bazen bazıları daha düşük, bazıları ise daha yüksek gecikmeye sahip olur. Eğer alacağınız belleğin gecikme süreleri sizin RAM'iniz ile uyumlu değilse o zaman çalıştıramazsınız. Mümkün mertebe aynı marka model ve revizyon olan bellekleri tercih edin. Revizyon farkından dolayı bile uyuşmazlık olabilir.

Çip markaları, dizilimleri ve kapasiteleri aynı olduğu müddetçe uyum konusunda revizyonun etkisi yok denebilir. Daha önce hiçbir yerde sadece revizyon farkından uyum sorunu yaşayanı görmedim. Öte yandan gecikmelerin de uyum konusunda etkisi yok. Anakart otomatik olarak ikisinden yüksek olan gecikmeleri seçer.

Peki marka farklı ancak aynı frekansa sahipse? Daha da ucuza buldum da.

Yani marka aynı ama frekans farklı olan mı daha performanslı çalışır yoksa markalar aynı frekanslar farklı olan mı?

Alma şansın varsa yeni bir Dual Kit al, yoksa da farklı markadan değil elindeki bellekle aynı seriden aynı kapasitede bir bellek al. Kit şeklinde almadığın sürece uyum sorunu yaşama ihtimalin var ama aynı seriden alarak ihtimali düşürebilirsin. Uyumlu oldukları sürece performans farkı olmaz tabii.

Çip markaları, dizilimleri ve kapasiteleri aynı olduğu müddetçe uyum konusunda revizyonun etkisi yok denebilir. Daha önce hiçbir yerde sadece revizyon farkından uyum sorunu yaşayanı görmedim. Öte yandan gecikmelerin de uyum konusunda etkisi yok. Anakart otomatik olarak ikisinden yüksek olan gecikmeleri seçer.

Doğrudur hocam lakin ben bir kere yaşadım ondan dolayı öyle soyledim. 4 GB DDR3 1600MHz Corsair Vengeance LPX revizyon 2.73 ile 5.23 idi galiba uyuşmamıştı o zaman.

Doğrudur hocam lakin ben bir kere yaşadım ondan dolayı öyle soyledim. 4 GB DDR3 1600MHz Corsair Vengeance LPX revizyon 2.73 ile 5.23 idi galiba uyuşmamıştı o zaman.

DDR3'ü tam bilmiyorum ama Corsairde v5.xx olanlarda Hynix çip vardır, v2.xx olanlarda ise Elpida çip vardır. Noktadan sonraki ilk basamak çipin kapasitesini, ikinci basamak ise revizyonunu ifade ediyor. Revizyon bazen tutmuyor. Mesela v3.31'den birden fazla Micron revizyonu gelebiliyor.

Benim revizyondan kastım çipin nesli. Mesela Hynix'de 1. nesil M, 2. nesil A diye ifade edilir. Onun uyumluluğa etkisine rastlamadım. Senin kastettiğinin var tabii ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı