3000MHz RAM'ın DRAM voltajını 1.45V yapmak sorun yaratır mı?

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar DDR4 2666MHz RAM'ım vardı. 3000MHz'ye çıkardım. Ve ardından DRAM voltajını 1.45V yaptım. Sıkıntı olur mu? Reddit'te okuduğuma göre sıkıntı olmazmış fakat emin olmak için sormak istedim.

Arkadaşlar DDR4 2666MHz RAM'ım vardı. 3000MHz'ye çıkardım. Ve ardından DRAM voltajını 1.45V yaptım. Sıkıntı olur mu? Reddit'te okuduğuma göre sıkıntı olmazmış fakat emin olmak için sormak istedim.
Stabil olup olmadığı kontrol etmek için Memtest86 testini yapman gerek, hatasız geçerse sorun yok gecikmeyi veya voltajı azar azar düşürebilirsin. İlk testi yeni girdiğin değerler geçerse tekrardan tamamen test etmelisin. 1 hata bulması kararsız çalıştığı anlamına gelir oyunlarda veya günlük kullanımda mavi ekran hatası alırsın.

1.35V Volt vermek yetmiyor mu 1.45V 3000 MHz için biraz fazla bence 2133MHz'lik RAM'i bile 1.35V ile 3000'de çalıştırabilmiştim.

1.35V Volt vermek yetmiyor mu 1.45V 3000 MHz için biraz fazla bence 2133MHz'lik RAM'i bile 1.35V ile 3000'de çalıştırabilmiştim.
Her belleğin kendine göre özelliği var, konu sahibi kullandığı belleklerin kodunu belirtirse daha da yardımcı olurum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı