3000TL Bütçe ile Oyun Bilgisayarı Toplamak

Galeano

Megapat
Merhaba arkadaşlar, kısa bir süre içinde elime 3000TL nakit geçecek ve bunu güzel bir masaüstü oyun bilgisayarı toplamakla değerlendirmek istiyorum.Açıkcası daha önce hiç böyle bir bütçe ayıramamıştım fakat bu kez beni her anlamda tatmin edecek bir sistem toplamak istiyorum ve çok heyecanlıyım :)
Klavye mouse monitör dahil 3000TL içine alınabilecek tamamen oyun amaçlı sistem önerilerinizi bekliyorum. :)

Alttaki sistemi düşünebilirsiniz. Diğer bileşenlerden kısamamak için klavye, mouse'u düşük tuttum, değiştirebilirsin.
Ram'i tek modül tercih etmemin sebebi ise anakartta çift ram soketi olması. İlerde ekleme yaparsan 4 GB'ı çıkarmazsın.

İşlemci: i5 4460 Soket 1150 3.2GHz - Vatan Bilgisayar
Anakart:Asus H81M-Plus İntel H81 Soket 1150 - Vatan Bilgisayar
Ram: Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC - Vatan Bilgisayar
Ekran Kartı: MSI GTX970 GAMING GDDR5 4 GB - Vatan Bilgisayar
HDD: Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm - Vatan Bilgisayar
Kasa: Zalman Z3 Plus Midt Atx - Vatan Bilgisayar
Güç Kaynağı: Zalman Zm600-Lx Dual Forward 600W - Vatan Bilgisayar
Klavye/Mouse: A4 Tech Kr-8572 - Vatan Bilgisayar
Monitör: ViewSonic 21.5" VA2246-LED - Vatan Bilgisayar

Toplam: 3063 TL

Açıkcası Dota 2 dışında çok nadir online oyun oynarım bundan dolayı klavye ve mouse pek önemli değil benim için.
Aklıma yatan bir sistem oldu teşekkürler.Tek kafamı karıştıran bir yerlerden kısıp daha kaliteli bir monitör almak olabilir.

@M.Hakan Bu sistem nasıl sizce?
sistem.png

Ram eklemeyi unutmuşum :)
www.vatanbilgisayar.com: Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx Ddr3 2133Mhz Cl11 1.65V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar

Gule gule kullan.

İslemci: i5-4460
Anakart: ASUS H81M-PLUS
RAM: GSKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) 1600MHz
Ekran Karti: MSI GTX970 Gaming 4G
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM
Kasa: Zalman Z3 Plus
PSU: Thermaltake Smartpower 80+ 550W
Monitor: AOC 21.5" E2262Vw

Gule gule kullan.

İslemci: i5-4460
Anakart: ASUS H81M-PLUS
RAM: GSKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) 1600MHz
Ekran Karti: MSI GTX970 Gaming 4G
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM
Kasa: Zalman Z3 Plus
PSU: Thermaltake Smartpower 80+ 550W
Monitor: AOC 21.5" E2262Vw
Teşekkürler en çok aklıma yatan bu oldu sanırım bunu toplucam.
2-3 yıl beni idare etse sonrada upgrade etmek için uygun olur değil mi? 1600mhz olması kafama takıldı sadece.

Tavsiye anakartın 2 tane ram slotu var. Upgrade edecek olsanız ram miktarını arttırmak istediğinizde anakart 16 gb yükseltilebilir. Ancak mevcut ramlarınızdan vaz geçmeniz gerekebilir. Bence Gtx 970 ve 8 gb ram sistemi 3 değil 5 sene bile güncellemeden kullanırsınız. İlerde Ssd eklersiniz. Belkide daha fazla olabilir. Güzel sistem kanımca @Silinen üye bu konuda çok başarılı kendisini de tebrik ediyorum.

Tavsiye anakartın 2 tane ram slotu var. Upgrade edecek olsanız ram miktarını arttırmak istediğinizde anakart 16 gb yükseltilebilir. Ancak mevcut ramlarınızdan vaz geçmeniz gerekebilir. Bence Gtx 970 ve 8 gb ram sistemi 3 değil 5 sene bile güncellemeden kullanırsınız. İlerde Ssd eklersiniz. Belkide daha fazla olabilir. Güzel sistem kanımca @Silinen üye bu konuda çok başarılı kendisini de tebrik ediyorum.
anladım hocam o kadar iyi diyorsanız banada toplamak düşer :) bu arada @M.Hakan'ın tavsiye ettiği tek modül rami kullanıcam.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı