3000TL Bütçeli AMD R9 290X li Sistem Toplama

Selamlar, R9 290 iyi bir karar. FX 8350 yukarıda ilk mesajda gösterilen işlemciden tabiki daha iyidir. Sadece oyun icin bilgisayar alınacaksa onboard ses kartı fazlası ile yeterlidir. Bütce yetmiyorsa ucuz bir ses kartıda tavsiye etmem. Tabiki zevk ve para meselesi. FX 8320 daha uygun olacaktir. Artan para ile, ssd yada işlemci soğutucu alınmalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz araştırma yaptım Mert kardeşimin yorumu üzerine ve 290x ile 290 arasında pek de fark olmadığını gördüm bu yüzden 290 a yöneldim hem daha ucuz. Ayrıca amd işlemcinin son modeli neredeyse i5 ile aynı fiyat.
Amd FX-8350 X8 4.0 Ghz Soket AM3+ İşlemci heralde mesajın başında belirttiğim i5 işlemciden daha iyidir öyle değil mi?

- - - Güncellendi - - -

Creative Sound Blaster Z PCIE Ses Kartı - Bilgisayar - Hepsiburada.com :Bu ses kartı yaklaşık 300 TL. Gayet güzel bir ses kartı ama ne kadar gerekli bilmiyorum daha ucuzları da var 80 TL falan. Aslında sese çok da önem veren biri değilim şu 80 TL likler de çok mu faydasız olur karar veremedim. Ses kartı hakkında bilgisi olan arkadaşlarım yardım edebilirlerse sevinirim.
Öncelikle hepsiburada gibi saçma bir siteden işlemci vb. parçalara bakmayı kesin lütfen. Yapabileceğiniz en akıllıca şey şu olacaktır:

Intel i5-4670 işlemci, MSI H81M-P33 anakart, R9 290 Tri-X ya da Gaming (Gaming modeli için sitede referans tasarım resimlerini koymuşlar, bu yüzden dikkatli olun)

Bundan daha iyi bir oyun sistemi düşünemiyorum. Bol bol para artacak, Steam indirimlerinde harcarsın, fare, klavye, kulaklık gibi ekipmanlara harcarsın, bulursun bir yolunu; para harcamak kolay iş. :D

Öncelikle hepsiburada gibi saçma bir siteden işlemci vb. parçalara bakmayı kesin lütfen. Yapabileceğiniz en akıllıca şey şu olacaktır:

Intel i5-4670 işlemci, MSI H81M-P33 anakart, R9 290 Tri-X ya da Gaming (Gaming modeli için sitede referans tasarım resimlerini koymuşlar, bu yüzden dikkatli olun)

Bundan daha iyi bir oyun sistemi düşünemiyorum. Bol bol para artacak, Steam indirimlerinde harcarsın, fare, klavye, kulaklık gibi ekipmanlara harcarsın, bulursun bir yolunu; para harcamak kolay iş. :D
Sen intel de ısrarcısın anladığım kadarıyla. Amd ısınma problemi yapar diye mi?

Mesele sadece ısınma değil. Bu forumda hiç dikkat etmedin mi bütçe yeterli olduğu sürece İntel önerilir. Performans olarak İntel ile AMD karşılaştırması yapmak bence saçma olur.
İntel'de karar kıldım ama r9 290 şuan 1600 tl civarında. Acaba doların düşmesini beklemeli miyim? Bana biraz pahalı geldi. Tabi 780ti'nin yanında ucuz kalır ama.

Boşuna almış olursun şu an TRI-X alabilirsin fakat kesinlikle sıfır al kartları sürekli mining'e sokuyorlar çok kötü bir durum.
R9 290 almak mantıklı gibi 290X ile aralarındaki performans az fiyat farkı fazla...

VATAN COMPUTER - SAPPHIRE - R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kart
Bu linkini attığım kart fazlasıyla yeterli olacaktır. Araştır sende göreceksin gayet başarılı. Şu an forumda tek önerilen kart diyebilirim.
Evet bu kartı gördüm. Gerçekten güzel bir kart. Performans istiyorsak biraz paraya kıyacağız mecbur. Bir de ses kartı meselesini çözersem toplayacağım artık. Sistemi onboard ses kartları gerçekten yeterli mi? Yani ses kartından ne beklediğine de bağlı biraz ama ben sese önem veren birisi değilim. Onboard ses kartının bir kötülüğünü görür müyüm? Karar veremiyorum.

Hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Hiç tereddüt etmene gerek yok. Yani bende dahil tanıdığım insanlar hep onboard kullanıyor ben daha herhangi bir sıkıntı yaşayan veya memnun olmayan görmedim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı