3000TL VDSL modem önerisi

Bütçe
3000
P2812'yi alıp mesh kurması daha mantıklı olacaktır hem DSL stabilitesi açısından hem de Wi-Fi için.
WiFi 4 mazide kaldı artık. Standart kullanıcı bile en az WiFi 5 kullanmalıdır. Eğer modem düzgün çalışıyorsa köprü yapıp modemi routera bağlamak daha mantıklı.

Ben ne demişim peki?
Yeni modem + mesh önermişsiniz. Arkadaşın modemi Ethernet ile sorunsuz çalışıyorsa zaten yeni bir modeme ihtiyacı yok. Hele Ethernet portları 100Mbps olan ve WiFi 4 bir modeme boşu boşuna para vermiş olur çünkü W9970v3 modelide belirtiğim özelliklere sahip. Sırf OpenWrt var diye eski bir DSL modem almak başlı başına saçmalık. Router alsa zaten ona kuracak, donanımı o eski modemden daha yeni olacağı için çok daha verim alacak.

Şuan kullandığı modemi bridge yapıp router ile kullanması daha mantıklı. Eğer evi çok katlı veya büyükse evet o zaman mesh gerekir.

Yeni modem + mesh önermişsiniz. Arkadaşın modemi Ethernet ile sorunsuz çalışıyorsa zaten yeni bir modeme ihtiyacı yok. Hele Ethernet portları 100Mbps olan ve Wi-Fi 4 bir modeme boşu boşuna para vermiş olur çünkü W9970V3 modelide belirtiğim özelliklere sahip. Sırf OpenWrt var diye eski bir DSL modem almak başlı başına saçmalık. Router alsa zaten ona kuracak, donanımı o eski modemden daha yeni olacağı için çok daha verim alacak.

Şu an kullandığı modemi bridge yapıp router ile kullanması daha mantıklı. Eğer evi çok katlı veya büyükse evet o zaman mesh gerekir.

Arkadaş özellikle OpenWrt DESTEKLİ BİR DSL MODEM istediğini belirtmiş bu durum sadece QoS filtrasyon ile açıklanamaz arkadaş belli ki DSL kısmında sınırları zorlayıp daha yüksek hız ve stabilite istiyor lantiq modemlerin performansını bilmeden siteler üzerinden öğrendiğiniz bilgiler ile karşılaştırma yapmayın ayrıca 100 Mbps portlu dediğin modem OpenWrt sonrası Gigabit destek kazanıyor.

Arkadaş özellikle OpenWrt destekli bir DSL modem istediğini belirtmiş bu durum sadece QoS filtrasyon ile açıklanamaz arkadaş belli ki DSL kısmında sınırları zorlayıp daha yüksek hız ve stabilite istiyor lantiq modemlerin performansını bilmeden siteler üzerinden öğrendiğiniz bilgiler ile karşılaştırma yapmayın ayrıca 100 Mbps portlu dediğin modem OpenWrt sonrası Gigabit destek kazanıyor.

Yeni modem + mesh önermişsiniz. Arkadaşın modemi Ethernet ile sorunsuz çalışıyorsa zaten yeni bir modeme ihtiyacı yok. Hele Ethernet portları 100Mbps olan ve Wi-Fi 4 bir modeme boşu boşuna para vermiş olur çünkü W9970V3 modelide belirtiğim özelliklere sahip. Sırf OpenWrt var diye eski bir DSL modem almak başlı başına saçmalık. Router alsa zaten ona kuracak, donanımı o eski modemden daha yeni olacağı için çok daha verim alacak.

Şu an kullandığı modemi bridge yapıp router ile kullanması daha mantıklı. Eğer evi çok katlı veya büyükse evet o zaman mesh gerekir.

Hocam ben düşük gecikme istediğimden dolayı OpenWrt istedim. 75 Mbps download 15 Mbps uploadım var. DSL altyapımın maksimum desteklediği kadar kullanıyorum zaten. Hem bunu hem de diğer odalarda Wi-Fi'in çekmesini istiyorum şu an kullandığım modemin çekim gücü iyi ama hızı az veriyor kendi odamda 50Mbps görüyorum 75 neresi 50 neresi modemin yakınında yapıyorum 55 üstünü görmüyor yan oda da 20'yi geçmiyor. Böyle bir şey istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.

Hocam ben düşük gecikme istediğimden dolayı OpenWrt istedim. 75 Mbps download 15 Mbps uploadım var. DSL altyapımın maksimum desteklediği kadar kullanıyorum zaten. Hem bunu hem de diğer odalarda Wi-Fi'in çekmesini istiyorum şu an kullandığım modemin çekim gücü iyi ama hızı az veriyor kendi odamda 50Mbps görüyorum 75 neresi 50 neresi modemin yakınında yapıyorum 55 üstünü görmüyor yan oda da 20'yi geçmiyor. Böyle bir şey istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.

Yani hem düşük gecikme hem de uzak mesafede bile aman aman bir hız düşüşü olmadan bir şekilde internetini kullanmak istiyorum.

Yani hem düşük gecikme hem de uzak mesafede bile aman aman bir hız düşüşü olmadan bir şekilde internetini kullanmak istiyorum.

OpenWrt direkt olarak pingi düşürmez hatta hiçbir modem düşüremez ping ISS'nize bağlıdır OpenWrt sadece yük anındaki pingi kontrol altına alır örnek olarak arka planda birisi video izlerken sizin pinginizin patlamasını önler bu senaryo gerçekleşmiyorsa yani bant genişliğinizi tamamen kullanmıyorsanız gereksiz olacaktır, Wi-Fi bağlantınızı iyileştirmek için mesh routerler var bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır benim bilgim DSL kısmında.

OpenWrt direkt olarak pingi düşürmez hatta hiçbir modem düşüremez ping ISS'nize bağlıdır OpenWrt sadece yük anındaki pingi kontrol altına alır örnek olarak arka planda birisi video izlerken sizin pinginizin patlamasını önler bu senaryo gerçekleşmiyorsa yani bant genişliğinizi tamamen kullanmıyorsanız gereksiz olacaktır, Wi-Fi bağlantınızı iyileştirmek için mesh routerler var bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır benim bilgim DSL kısmında.

Hocam benim bahsettiğim konuya değidiniz tam olarak. Benim oyun gecikmem iyi ama herhangi bir indirme olunca gecikmem artıyor patlıyor. Bu sebepten ötürü öyle bir talebim var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı