3000VA UPS için priz seçimi

AlihanŞahin

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
3D Artist
Merhabalar,

3000Va Online ups bağlantısı yapabileceğim bir çoklu prize ihtiyacım var. Bu konuda son derece bilgisizim ve odamdaki prizin fişi eritip eritmeyeceğini bilemiyorum.
3000VA'lık UPS'e 1200w'lık PSU bağlayacağım. Örnek: Aldığım üçlü prize; 3000va ups + kettle (vb. ufak ev aleti) bağladığımda fişi veya prizi eritmemesi gerek.
Bu tarz bir priz işimi görür mü acaba veya önerileriniz var mı?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

3000Va Online ups bağlantısı yapabileceğim bir çoklu prize ihtiyacım var. Bu konuda son derece bilgisizim ve odamdaki prizin fişi eritip eritmeyeceğini bilemiyorum.
3000VA'lık UPS'e 1200w'lık PSU bağlayacağım. Örnek: Aldığım üçlü prize; 3000va ups + kettle (vb. ufak ev aleti) bağladığımda fişi veya prizi eritmemesi gerek.
Bu tarz bir priz işimi görür mü acaba veya önerileriniz var mı?

Teşekkür ederim.
Merhaba. UPS kaliteli ise (gerçekten Online ise), akım korumalı prize ihtiyacınız yok aslında. UPS, cihazınızı zaten koruyacaktır; aldığınız akım korumalı priz ise büyük ihtimalle UPS'i koruyamayacaktır. Ama almak isterseniz de UPS için ayrı bir akım korumalı priz almanız daha iyi olur.

UPS tam güçte çalışırken kettle'ı da çalıştırırsanız, hangi prizi alırsanız alın riskli olur. Evimizdeki prizler ve kullandığımız fişler için normal değer 16A, bu da 3500VA falan yapıyor. Kısacası bu şekilde kullanmanızı tavsiye etmem, edemem.

Merhaba. UPS kaliteli ise (gerçekten Online ise), akım korumalı prize ihtiyacınız yok aslında. UPS, cihazınızı zaten koruyacaktır; aldığınız akım korumalı priz ise büyük ihtimalle UPS'i koruyamayacaktır. Ama almak isterseniz de UPS için ayrı bir akım korumalı priz almanız daha iyi olur.

UPS tam güçte çalışırken kettle'ı da çalıştırırsanız, hangi prizi alırsanız alın riskli olur. Evimizdeki prizler ve kullandığımız fişler için normal değer 16A, bu da 3500VA falan yapıyor. Kısacası bu şekilde kullanmanızı tavsiye etmem, edemem.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
UPS olarak; Schneider SPM3KI 3000VA UPS Kesintisiz Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri bu ürünü aldım.
PSU olarak da https://www.hepsiburada.com/asus-rog-thor-1200p2-gaming-p-HBCV00002LIHSO?magaza=Tekramarket bu ürünü bağlayacağım.
Bu durumda sadece UPS bağlantısı için; bu priz işimi görebilecek eğer yanlış anlamadıysam. https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-5-li-akim-korumali-priz-pm5-gr-p-HRSPM5-GR
Tekrardan bilgilendirme için teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı