300TL i5-6500 ve RX480 Sisteme Güç Kaynağı Önerisi

Serkan37

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, kullandığım Zalman ZM600-LE coil whine sorunu yaptığı için yeni bir PSU almak istiyorum. Bütçem 300TL. Aslında Corsair CX750 almayı düşünüyorum. Forumda biraz bakındım genelde bu PSU'da sorun yaşıyanlar olmuş. Kullananlar varsa sorun yaşayıp, yaşamadıklarını yazarsa sevinirim. Sizce ne almalıyım?

Sistemim;
  • İşlemci: i5 6500
  • Anakart: ASUS Z170-K
  • Ekran Kartı: MSI RX480 8GB Gaming X
  • RAM: Kingston 8 GB HyperX Fury Black DDR4 2666 MHz
  • SSD: Sandisk 128 GB
  • HDD: WD Caviar Blue 1TB
  • Kasa ve PSU: Zalman R1

Son düzenleyen: Moderatör:
Cx 750'den sıkıntı yaşamazsınız ama 750w almaya gerek yok bence. 500w ile çalışabilir bir sistem zaten (oc yoksa) 600w sertifikalı herhangi bir tane alabilirsiniz. Tavsiyem xigmatek 600w modüler bir modeli vardı o düşünülebilir. Kaliteli olsun istiyorsanız coolee mastera yönelebilirsiniz.

Bu psu'yu öneriyorlar yabancı sitelerde, bütçeni biraz aşıyor (ortalama 350-400 civarında) ama sağlam. Seasonic S12II-620 620W

Bu fazla gelirse Antec serisi de fena değil testlere göre.

Antec VP600P EC 600W 120mm Fanlı Aktif PFC Power Supply Fiyatı

Diğer markalar hakkında pek bir bilgim yok. Corsair VS serisi pek de sağlam değilmiş ve 650W olanı sesli çalışıyormuş diye okudum. Şöyle bir psu tier listesi var, buradan bakıp kaliteli olanların fiyatlarını araştırabilirsin bütçene göre.

Dosya Ekleri

• tgrbCnr.jpg
    tgrbCnr.jpg
    468,4 KB · Görüntüleme: 217
Cx 750'den sıkıntı yaşamazsınız ama 750w almaya gerek yok bence. 500w ile çalışabilir bir sistem zaten (oc yoksa) 600w sertifikalı herhangi bir tane alabilirsiniz. Tavsiyem xigmatek 600w modüler bir modeli vardı o düşünülebilir. Kaliteli olsun istiyorsanız coolee mastera yönelebilirsiniz.

Gerçekten uygun fiyata bulduğum için 750w almaya karar verdim.

Bu psu'yu öneriyorlar yabancı sitelerde, bütçeni biraz aşıyor (ortalama 350-400 civarında) ama sağlam. Seasonic S12II-620 620W

Bu fazla gelirse Antec serisi de fena değil testlere göre.

Antec VP600P EC 600W 120mm Fanlı Aktif PFC Power Supply Fiyatı

Diğer markalar hakkında pek bir bilgim yok. Corsair VS serisi pek de sağlam değilmiş ve 650W olanı sesli çalışıyormuş diye okudum. Şöyle bir psu tier listesi var, buradan bakıp kaliteli olanların fiyatlarını araştırabilirsin bütçene göre.

Hocam verdiğiniz listede 2. aşama olarak a ve b'lere biraz bakındım da fiyatları beni aşıyor. Acceptable bölümünde CX serisini gördüm, sanırım onu alıcam. 750w kullanan tanıdıklarım var hiç sorun cw sorunu veya ses sorunu yaşamadılar. Çok sessiz çalıştığını söylüyorlar. Umarım bende öyle bir şey yaşamam. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı