300W PSU, 1050 Ti için yeterli mi?

Burada önemli olan PSU'NUN 12V çıkışından kaç amper verdiği, PSU'nun etiketini atın.
1725559592095.png

500W al hem sağlama alırsın hem sistem yükselttiğinde PSU değiştirmezsin.

En azından 450 watt olsa kesin çalışır derdik fakat 300W ile zor. Siz deneyin en kötü sistem kapanır yeniden açılır ya da hiç açılmaz.

Mümkünse en azından 500W al.

Alacak bütçem yok şu an elimde bu var attığım fotoğraftaki.

Bu yeter mi yetmez mi kesin bir cevap yok mu acaba?

Son düzenleme:
Yaklaşık 250W civarı bir şey tutuyor sistem. Stabil bir çalışma için önerilen minimum 400W. 300W ile kullanılır mı bilmem, şimdilik bütçeniz yoksa kullanın ancak bazı olası problemlere karşı da hazır olun.

Benzer sistemleri daha önce deneyimlememiş kişilerin tahmini yorumlarına aldırmamanızı tavsiye ederek, aşağıda özelliklerini paylaştığım sistemi yaklaşık olarak 5 yıldır kullandığımı ve 12v kanalından 204w enerji verebilen 250w kapasiteli bir güç kaynağı kullandığımı belirtmek istiyorum.

İşlemcim İ5 4670s, tdp değeri 65w,
Ekran kartım gtx 1050 ti, tdp değeri 75w.

Dolayısıyla 250w güç kaynağım bile rahat rahat bu sistemi çalıştırıyor. Bugüne dek en ufak bir problem yaşamadım. Fatura dostu bir yapılandırma olması da cabası 😂

Vermiş olduğunuz bilgiler ışığında siz de 300w güç kaynağı ile bahsettiğiniz sistemi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Örnek olması açısından sistemim:

Intel Core i5-4670S 3.1 GHz (Turbo Boost ile 3.8 GHz)

Palit StormX GTX 1050 Ti 4 GB DDR5 (Tek fanlı)

Crucial 4+4 toplam 8 GB DDR3 1600 MHz Dual Channel RAM

Toshiba Q300 480 GB SATA SSD

FSP 250 Watt Güç Kaynağı (12V kanalından 204 W veriyor)

Casper 18.5" LED Monitör (1360x768)

Eki Görüntüle 2303616

Alacak bütçem yok şu an elimde bu var attığım fotoğraftaki.

Bu yeter mi yetmez mi kesin bir cevap yok mu acaba?
Çalıştırabilir gibi gözüküyor, zaten sisteminize bir zararı olmaz HDD hariç, HDD ani güç kayıpları için uygun bir birim değil.
Ama böyle bir durumun çok yaşanacağını düşünmüyorum, ama yanlış anlamazsanız şunu diyeceğim. Elinizdeki PSU kalitesiz bir marka, neredeyse teneke gibi. 12V çıkışı ancak besleyebiliyor cihazını. FX serisi bir işlemcin olsaydı kesinlikle calısmazdı.

FSP 250 Watt Güç Kaynağı (12V kanalından 204 W veriyor)
PSU böyle yorumlanır işte, 12V çıkışından kaç amper verdiği önemlidir. Benim sistemimde de 240W PSU var, o bana yeterli olduğu için onu kullanıyorum, fazla sarfiyata hiç gerek yok.
Liteon marka tanıdık ve bilindik bir model. 12V çıkışından sizinki gibi 17A yani 204W veriyor.
i5 2400
4+4+2+2 12GB ValueRam
SSD ve 4TB HDD.
RX 550.

Son düzenleme:
Çalıştırabilir gibi gözüküyor, zaten sisteminize bir zararı olmaz HDD hariç, HDD ani güç kayıpları için uygun bir birim değil.
Ama böyle bir durumun çok yaşanacağını düşünmüyorum, ama yanlış anlamazsanız şunu diyeceğim. Elinizdeki PSU kalitesiz bir marka, neredeyse teneke gibi. 12V çıkışı ancak besleyebiliyor cihazını. FX serisi bir işlemcin olsaydı kesinlikle calısmazdı.

PSU böyle yorumlanır işte, 12V çıkışından kaç amper verdiği önemlidir. Benim sistemimde de 240W PSU var, o bana yeterli olduğu için onu kullanıyorum, fazla sarfiyata hiç gerek yok.
Liteon marka tanıdık ve bilindik bir model. 12V çıkışından sizinki gibi 17A yani 204W veriyor.
i5 2400
4+4+2+2 12GB ValueRam
SSD ve 4TB HDD.
RX 550.
Evet benim güç kaynağım da 12v 17A. Kasa içerisinde herhangi bir parça değiştirme durumum olmayacağı için bu aralar aklımda 1050 ti'dan GTX 1650'nin ek güç istemeyen bir modeline geçmek var, malum 1650 de 75w TDP'ye sahip ama bu yükseltmeye değer mi değmez mi onun karar verme aşamasındayım.

Evet benim güç kaynağım da 12v 17A. Kasa içerisinde herhangi bir parça değiştirme durumum olmayacağı için bu aralar aklımda 1050 ti'dan GTX 1650'nin ek güç istemeyen bir modeline geçmek var, malum 1650 de 75w TDP'ye sahip ama bu yükseltmeye değer mi değmez mi onun karar verme aşamasındayım.
1650 çok güçlü bir kart değil, bence biraz para biriktirin ve RX 570, çözünürlüğünüz yüksek ise RX 580 bile geçebilirsiniz. PSU masrafını da işe katıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı