300W PSU I5 7400 1660 Ti sistem için yeterli mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı yine %99 kullanılıyor ama işlemci kullanımıda yüksek. Yine de ekran kartını etkileyen pek bir şey yok şimdilik yeterlidir 300W PSU'su olan birinin işlemci alabileceğini düşünmüyorum. Hadi aldı diyelim şu an en uygun işlemciler 2600 1600 AF 3600 anakart değişmek zorunda kalacak. Boş bir eleştiri olmuş.

Bu videodaki kart düz 1660, 1660 Ti değil, baştan sona izledim, videoda da görüleceği üzere ağır ve işlemci gücü isteyen oyunlarda minimum %25-%30 darboğaz var, GPU kullanımının yüksek olduğu oyunlarda bile droplar meydana geliyor. Konu bu değil.

Bu videodaki kart düz 1660, 1660 Ti değil, baştan sona izledim, videoda da görüleceği üzere ağır ve işlemci gücü isteyen oyunlarda minimum %25-%30 darboğaz var, GPU kullanımının yüksek olduğu oyunlarda bile droplar meydana geliyor. Konu bu değil.
1660 ti ile 1660 oc versiyonu arasında çok fark yok. Gpu kullanımı hikayeli oyunlarda bile %95 dostum neyin kafasını yaşıyorsun burda yani. Ayrıca drop yok😳

1660 Ti ile 1660 OC versiyonu arasında çok fark yok. GPU kullanımı hikayeli oyunlarda bile %95 dostum neyin kafasını yaşıyorsun burada yani. Ayrıca drop yok😳

Hikayeli oyunlarda zaten GPU kullanımı yüksek olur. Aynı ekran kartının yanına i3- 4160 bile koysan The Witcher 3 oyununda GPU kullanımı yüksek olacaktır. Konu bu değil PSU konusu. Çok eminsen ayrı bir konu aç i5 7400 ve 1660 Ti darboğaz yapar mı diye, tecrübeli kişiler cevap verirler. Ayrıca YouTube'da her gördüğün videoya inanma.

Sonuçta darboğaz teknik olarak sisteme zarar vermez ama kötü PSU verebilir. Ekran kartı da gayet alınabilir. Fakat bu PSU ile olmaz. Konuyu bu kadar fazla dağıtmaya gerek yok.

Hayır hocam. İyi bir 500W alın derim.

Peki Yener hocam benim kasamda ekran kartı için pin kablosu bulunmakta, kendi ekran kartımda pin girişi olmadığı için kullanmıyorum. Ben şimdi o ekran kartını aldığımda boşta duran pin kablosunu taksam dahi PSU'm yetersiz mi kalır, sonuçta ekran kartı için pin kablosu koymuşlar?

@Efe Kaya hocam, yük altında kapanabilir veya reset atabilir. Şahsen bu riski almam ve başkalarına da alın demem. 300W gerçekten riskli.

@Efe Kaya ani kapanmalar veya reset atmalar sisteme zarar verebilir. Hangi donanımın ise zarar geleceğini bilmek zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı