300W PSU RX 470 için yeterli mi?

prototype980

Kilopat
Daha fazla  
Elime çok makul RX 470 geçti fakat benim PC de eski bir kasa. Yeni sistem toplayacağım para biriktiriyorum. 300W PSU var. RX 470'de 8 pin girişi var. Benim PSU da 6 pin olduğu için 6 pini taktım ve PC çalıştı oyun falan da oynayabiliyorum fakat oyunlarda ultra grafikte de low grafikte de kasma oluyor. Bu işlemci darboğazından kaynaklı bir şey midir? (i3 2100 işlemci)
Yoksa PSU'nun tam beslememesinden kaynaklı mıdır? Böyle kullanmaya devam etsem bilgisayar bir hasar görür mü, yanar mı?

Şimdi 2 seçeneğim var.
PSU almak için param var şu an, PSU alsam FPS düşmesi geçer mi?
Yoksa biraz bekleyip PSU parasının üstüne ekleyip ilk Ryzen 5 mi almak?
FPS sorunu kalksın zaten illaki 2 parçayı da alacağım. Sadece hangisini ilk almak daha mantıklı? Yani şimdi yeni PSU alsam bile bu sistem oyun oynayabilecek miyim kasmadan?

Son düzenleyen: Moderatör:
300W bu sistem için yetersiz bir değer. FPS düşmeleri işlemci darboğazı kaynaklıdır genel olarak fakat PSU'nun da etkisi olabilir. 300W olduğuna aldanmayın.
Kaliteli bir PSU almanızı öneririm. Yeni sisteminizde de kullanırsınız.

Hem PSU yetersiz hem de işlemciniz çok kötü. Paranızı biriktirip R5 2600, B450 anakart ve 500W veya 600W bütçenize bağlı, PSU alın. Tabii işlemci ve anakart değişince RAM de değişecek onu da Corsair 8 GB 3000Mhz alırsanız yeterli olur.
İki parçayıda alacağım fakat benim sorum Corsair 750W Gold sertifikalı bir PSU buldum onu alacağım şu an param yetiyor ama şimdilik oyun kasmalarını düzeltir mi ? Yoksa para biriktirip anakart işlemci alıp PSU'yu sonra mı alayım ? Ve şu an 300W kullanmam bilgisayara bir sıkıntı yaratır mı kartı falan yakar mı ?

İki parçayıda alacağım fakat benim sorum Corsair 750W Gold sertifikalı bir PSU buldum onu alacağım şu an param yetiyor ama şimdilik oyun kasmalarını düzeltir mi ? Yoksa para biriktirip anakart işlemci alıp PSU'yu sonra mı alayım ? Ve şu an 300W kullanmam bilgisayara bir sıkıntı yaratır mı kartı falan yakar mı ?
O PSU çok iyi lafım yok ama 700-800 TL para vermeyin, tabii bütçeniz çoksa alabilirsiniz ama fazla kaçar. FSP FSP600-60AHBC 600W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı bu yeterli olur. İlk önce PSU'nuzu alın. Sonra paranızı biriktirip R5 2600, 8GB RAM, B450 anakart alırsınız.

O PSU çok iyi lafım yok ama 700-800 TL para vermeyin, tabii bütçeniz çoksa alabilirsiniz ama fazla kaçar. FSP FSP600-60AHBC 600W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı bu yeterli olur. İlk önce PSU'nuzu alın. Sonra paranızı biriktirip R5 2600, 8GB RAM, B450 anakart alırsınız.
Tanıdığım bir abide elinde kalmış psular var bi o dediğim 750W Corsair Gold sertifikalı. Ve çok makül bir fiyata verecek. Bir de Aerocool Strike-X 1100W 80+ Gold var. 2 sini de neredeyse aynı fiyata veriyor bana 1100W almam gereksiz mi olur fazladan elektrik yer mi ?

Tanıdığım bir abide elinde kalmış psular var bi o dediğim 750W Corsair Gold sertifikalı. Ve çok makül bir fiyata verecek. Bir de Aerocool Strike-X 1100W 80+ Gold var. 2 sini de neredeyse aynı fiyata veriyor bana 1100W almam gereksiz mi olur fazladan elektrik yer mi ?
Dostum mining için kullanılmış olabilme ihtimalleri yüksek 1100W olan biraz şüphelendirdi tanıdığın kişi ne iş amaçlı kullanmış güç kaynaklarını sormalısın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı