Eski bir sistemim vardı satmak için ilana koymuştum, oyun performanslarını merak edenler oldu ben de FPS değerlerini göstermek için açacaktım bilgisayarı ancak dün açmaya çalıştım ve PSU'dan garip sesler gelerek sistem açılmadan sürekli kendini resetliyordu, en sonunda da hiç açılmadı. Baktım, PSU bozulmuş(400W idi bozulan PSU, markası Everest.). Babama söyledim iş yerinde kullanılmayan bilgisayar varsa PSU'sunu kap gel diye, o da 300W bir PSU getirmiş, markası Belson diye. Daha önce hiç duymamıştım. Neyse taktım işte, şu an gayet düzgün çalışıyor gibi geldi bana. CS:GO, PES, Assetto Corsa gibi oyunlar oynadım, değerler eskisi gibi. Ancak tam olarak stabil çalışıp çalışmadığının testini nasıl yapabilirim?
Sistem: H61M-K anakart, i5 2310 işlemci, Asus 1GB GTX 550Ti ekran kartı, 2+2 4GB Ram. Yani ekran kartı için zamanında en az 400W kaliteli PSU'lar öneriliyordu hatırlıyorum. Şimdi dandik bi PSU taktık satılık ürüne. Sattıktan sonra alan kişiye sıkıntı çıkmasın istiyorum yani içim rahat etmez. Bunu güzelce kontrol edeceğim bir test var mı? Mesela Furmark falan iş görür mü? Sonuçta ekran kartını zorlarsak PSU'yu da zorlamış oluyoruz.