3050 Ti 4 GB laptop GPU ve performans problemleri

MehmedD20

Decapat
Daha fazla  
Laptopum Lenovo IdeaPad Gaming 3 modelinin 3050 Ti ve Ryzen 5600H içerikli olanı. 3000 serisi ilk çıktığı zamanlarda almıştım. O zamanlar 8 GB RAM kullanıyordum ve bazı oyunlarda performans sorunları yaşıyordum(Valorant, CoD, Rise of the Tomb Raider, God of War vb.). Aleti yaklaşık altı ay önce 2x8 16 GB olacak şekilde upgrade eyledim. Ve gözle görülür derecede performans farkı olduğunu gördüm. God of War oyununda tahmini %75'lik artış aldım(40FPS->70FPS).

Son dönemde oynadığım oyunlarda yaptığım ayarlar oyunlara etki etmiyor(CP77, CS2, ranch SIM, Witcher 3 vb.). CP2077 oyununda DLSS veya AMD FSR keskinleştirme en düşükte olsa bile maximum 10FPS sağlıyor. Ayarları da düşürmeme rağmen bu durum değişmiyor. DLSS ile internetteki oyun testlerinde çok daha iyi FPS sayıları görüyorum aynı Model'de. Yani tamam kart güçlü bir kart değil, bir kere 4 GB ama bu performanslar 1050 Ti arattıracak cinsten. Sırf DLSS'e güvenerek aldığım bir kartı fakat yer yer kalite modunda FPS düşüşü bile yaşatıyor, inanılacak gibi değil ama gerçek. Kapalıyken CP77 de 40FPS bandındayken DLSS kalite açınca 35'lere iniyor.

Overclock yapacağım ama oda 10-15FPS fark yaratır sanırım. Ya benim PC'de bir sorun var ya da internette ki videolar kek? Bir daha iyi performans alabilmek içi önerdiğiniz NVIDIA Denetim Masası ayarlarınız var mı? Veya ekstra neler yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam uzun süre geçtiyse aldığından beri bakıma ihtiyacı olabilir, macunu kurumuş olabilir çünkü dediklerine göre FPS çok daha fazla olmalı bir sıkıntı olduğu belli

Termal macun değişimini gerçekleştirdim, artık daha iyi performans alıyorum tabi eskisi gibi olup olmadığı meçhul.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı