3050 Ti laptopta düşük performans

RoaX

Kilopat
Yaklaşık 1 ay önce HP Victus 16 aldım. Sistem özelliklerim kısaca i5 12500H CPU, 2x8 16 GB DDR5 4800MHz RAM, 3050 Ti mobil GPU, 512 GB M.2 SSD. İnternet üzerinden aynı laptop GPU sunun daha düşük işlemciler ile olan oyun performanslarına baktığımda benimkinden farklı. Örnek olarak RE8 de test edilen ekran kartının videosunu izlediğimde paylaşılan 3.7GB VRAM değeri gösterirken aynı oyunda benim bilgisayarım için 3.3GB VRAM gösteriyor. Aynı şekilde Forza Horizon 5'te dahil. Oyunun performans testlerinde 90-110 FPS arası aldığını görüyorum. Benim bilgisayarımda oyunu ilk açtığımda bu değerler aynı gördüğüm videodaki gibi fakat bir süre sonra 70-80 civarlarına kilitleniyor aniden 90-110 arasından. Ekran kartımın VRAM'ini neden eksik gösterdiği hakkında bilgi sahibi birisi yardımcı olabilir mi?

Oyunun grafik ayarları önerilen yüksek moddadır.

Bir güncelleme paylaşayım. Gaming Hub da fan hızını arttırıp kapattığımda anlık FPS 100'e geri çıkıyor sonra geri iniyor. Alakasız eylemlere tıkladığımda Gaming Hub'da FPS değerleri değişiyor kendi kendine Görev Yöneticisi'nden kapadım hala 70-80 civarlarında oldu oyun DLSS'i kapattım FPS arttı. Garip garip olaylar oluyor şu an ekran kartında sıkıntı mı var yoksa yazılımsal bir problem mi?

Oyun içinde grafikte herhangi bir ayarı değiştirdiğimde de FPS azalıp çoğalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı