Çözüldü 3050 Ti laptopta Overwatch açıkken %100 GPU kullanımı normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BEN EU4

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımı alalı yaklaşık 45-50 gün oldu ve Overwatch oynarken normalde 144 FPS sabit alıyordum 2-3 gündür 10-20FPS arası olmaya başladı, görev yöneticisine baktığım zaman %100 GPU kullandığını gördüm. Sorunu anlayamadım, bir de RE3 oynarken Low ayarlarda 15-20 FPS arası alıyorum 1920x1080 ayarında, normal midir? Değilse de çözümü nedir?

Overwatch açıkken böyle oluyor:

GÖREV YÖNETİCİSİOVERWATCH.PNG

Bu da RE3 açıkken:

görev yönetciisi re3.PNG

Sistem özellikleri:

AMD Ryzen 7 4800H.
RTX 3050 Ti laptop GPU 4 GB 128bit.
16 GB RAM.
ASUS ROG STRIX G15.

Dosya Ekleri

• görev yönetciisi re3.PNG
    görev yönetciisi re3.PNG
    59,5 KB · Görüntüleme: 46
Hocam,

Ekran kartı sıcaklığını kontrol eder misiniz oyunda iken? Fan sesi gelmiyor demişsiniz. Acaba çok ısınıyor da voltaj veya güç kesiyor olabilir mi? Bu da FPS düşürebilir.

İyi sosyaller.
Şöyle oldu ilk FPS düşüşü olduğunda ekran kartı 80 derece civarıydı sonra fan sesi durdu 50 dereceye kadar düştü ondan sonra bidaha fan sesi gelmedi zaten.

Overwatch dışında birde RE3 ondanda FPS düşük 15-25 arası oluyor low ayarlarda
Hocam silip tekrardan yükler misiniz? Birde bilgisayarınız soğuk ve masaüstündeyken bir 10 15 dk bekleyip sonra girmeyi dener misiniz? Bir de driverlarınızda sıkıntı var mı belki de diğer ekran kartınız kullanılıyor olabilir.

@BEN EU4
Sıfırladın mi? Çok gereksiz bir işlem muhtemelen sistemde cakismalar oldu. YouTube'den Technopat format rehberini izleyerek format atın ve sonra sürücüleri kurun. Sorun devam eder ise beni etiketleyin.
@BEN EU4
Dediğimi yapın. Sıfırlama işlemi bu tip sorunlara çok açık bir işlem.

@BEN EU4
Evet en az 8GB gerekiyor. Flash yok ise yeni konu açın orada nasıl Flash olmadan kuracağınızı anlatır arkadaşlar.
Flash ile kurulum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@BEN EU4
Evet en az 8 GB gerekiyor. Flash yok ise yeni konu açın orada nasıl flash olmadan kuracağınızı anlatır arkadaşlar.
Flash ile kurulum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır sağ olun hafta sonu eve dönünce flashla format atarım. Şu anda yanımda yok flash bellek.

Hocam silip tekrardan yükler misiniz? Bir de bilgisayarınız soğuk ve masaüstündeyken bir 10 15 dk bekleyip sonra girmeyi dener misiniz? Bir de driverlarınızda sıkıntı var mı belki de diğer ekran kartınız kullanılıyor olabilir.

Hocam bu sabah RE3 açtım 90 FPS'e kadar çıktı yüksek ayarlarda Ray Tracing açıkken sonra 1 saat oynadım oyundan attı render hatası deyip oyunu bir daha açtım 15-20 FPS arasına döndü yeniden.

Tamamdır sağ olun hafta sonu eve dönünce flashla format atarım. Şu anda yanımda yok flash bellek.

Hocam bu sabah RE3 açtım 90 FPS'e kadar çıktı yüksek ayarlarda Ray Tracing açıkken sonra 1 saat oynadım oyundan attı render hatası deyip oyunu bir daha açtım 15-20 FPS arasına döndü yeniden.

İlk açtığımda ekran kartı 50 derece civarıydı sonra oyundan attıktan hemen sonra baktım 80 derece civarıydı.

Hocam sorun çözüldü sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı