3050 Ti + 5600H bir IG3 laptopum var. Kaliteli bir M.2 SSD ve çift kanal 16 GB RAM'e sahibim. Uzun süredir Windows 10 kullanıyorum ve bayağı alıştım. Bug falan yok, gayet stabil ve tam benlik işletim sistemi. Fakat son zamanlarda herkesin 11 kullandığını görüyorum ve hoşuma gidiyor. 11'de hala buglar var mı ve masaüstü-oyun performansı nasıl? Laptopu servise gönderdikten sonra 8. ayındaki 10. formatını falan atacağım bu cihaza, son olsun yeter
Windows 10 şu an en stabil olan işletim sistemi.
11 çok RAM yiyor ve takılma gibi sorunlar oluyor ama yine de kurmak istiyorsanız @OgnitorenKs hocamızın oluşturduğu Windows 11 ISO sunu kurun hem hızlı hem de az RAM yiyor.
Daha önce zarar vermez dediklerini biliyordum fakat bazı yerlerde yok okuma değerlerini düşürür, ömrünü kısaltır falan diyorlardı o yüzden tereddüt ettim. Çok teşekkür ederim dostum
Daha önce zarar vermez dediklerini biliyordum fakat bazı yerlerde yok okuma değerlerini düşürür, ömrünü kısaltır falan diyorlardı o yüzden tereddüt ettim. Çok teşekkür ederim dostum
Dediğim gibi bilgisayarda mesela render alırken, işlem yaparken SSD veya HDD okuma yazma hızın azalırsa, format da aynı etkiye sahip. Donanıma performansa vs zararı yok. Diskin ömrünü normal kullanımda azaltır gibi azaltırsın.
Dediğim gibi bilgisayarda mesela render alırken, işlem yaparken SSD veya HDD okuma yazma hızın azalırsa, format da aynı etkiye sahip. Donanıma performansa vs zararı yok. Diskin ömrünü normal kullanımda azaltır gibi azaltırsın.