3050Ti laptopta PUBG Ranked'da GPU kullanımı çok düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
RAM
3200MHz 8x2 CL22 RAM
SSD veya HDD modeli
Crucial P3
Ekran kartı
3050Ti 4 GB 60W
Anakart
HM570 çipset
İşlemci
i5 11400H
Merhaba arkadaşlar. 3050Ti 60W - 11400H cihaza sahibim. Cihazda şöyle bir sorun var ki, PUBG'de rank maçına girdiğimde başlarda problem yokken; alan daralmaya başlayıp oyuncular hala fazla olduğunda GPU kullanımı aşırı düşüyor. Oyun başlarında 100+ FPS alırken GPU kullanımı %30-50 arasına düşüyor ve FPS 50-70 aralarına düşüyor. Bu da akıcılıktan yoksun oluyor rekabetçi oyunlarda 144Hz ekrandan dolayı. Ne yapmamı önerirsiniz? Cihazın termal bakımları yeni yapıldı ve herhangi bir throttle yok. Havalar aşırı sıcak olduğu için CPU'yu ThrottleStop'ta kısıtladım. 35W TDP'ye sabit, 45W'a 28 saniye turbolayabiliyor kendini. Genellikle 3.2 - 3.5GHz aralarına çıkıyor, sıcaklıklar 80-90 arası. 35W çekerken 90 üstünü görmedim, fanlar otomatik ayarda. GPU da 75-80 derece aralarında, o da 60W sabit çekiyor ama dediğim gibi kullanım düşüyor. Sorun oyunda mı?

NVIDIA Denetim Masası'ndan oyun için güç yönetimi modunu “Maksimum performans” olarak ayarlamadıysanız oyun planını ayarlayın.

Oyun esnasında arka plan uygulamaları (Disord vb.) Kapalıyken de deneyebilirseniz iyi olur. Özellikle Discord'un donanım hızlandırmasını kapatın.

Oyun içi grafik ayarlarını biraz düşürün. Özellikle gölgeler, efektler ve post-processing GPU'yu ağlatıyor.

GPU sürücülerini silip yüklemediyseniz bunu deneyin, aykırı değer de olsa sürücüyü baştan yüklemek bazen çok faydalı oluyor.

Bu yönergelere uyduktan sonra oyunu MSI Afterburner gibi bir programla takip edip anlık düşüşleri gözlemleyin.

NVIDIA Denetim Masası'ndan oyun için güç yönetimi modunu “Maksimum performans” olarak ayarlamadıysanız oyun planını ayarlayın.

Oyun esnasında arka plan uygulamaları (Disord vb.) Kapalıyken de deneyebilirseniz iyi olur. Özellikle Discord'un donanım hızlandırmasını kapatın.

Oyun içi grafik ayarlarını biraz düşürün. Özellikle gölgeler, efektler ve post-processing GPU'yu ağlatıyor.

GPU sürücülerini silip yüklemediyseniz bunu deneyin, aykırı değer de olsa sürücüyü baştan yüklemek bazen çok faydalı oluyor.

Bu yönergelere uyduktan sonra oyunu MSI Afterburner gibi bir programla takip edip anlık düşüşleri gözlemleyin.
Son NVIDIA güncellemesinde sorun olabilir mi? GeForce Experience'de kurdum, sıfırdan başladı. Ben de sitesinden indirdim. Bahsettiğiniz ayarları yapacağım. Grafik ayarları olarak kenar yumuşatma orta, rötüş düşük, doku düşükte oynuyorum.

Son NVIDIA güncellemesinde sorun olabilir mi? GeForce Experience'de kurdum, sıfırdan başladı. Ben de sitesinden indirdim. Bahsettiğiniz ayarları yapacağım. Grafik ayarları olarak kenar yumuşatma orta, rötüş düşük, doku düşükte oynuyorum.

Olabilir, uygun sürücü için diğer sürümleri de deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı