Engellilik raporuyla alınan araç kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan MEDAC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 72

MEDAC

Femtopat
Selamlar,
Kuzenim (öz amcamın oğlu) %100 engelli, ve kendisinin yakın zamanda tekrar bir doktor kontrolü olacak. Amcam o tarihte şehir dışına gitmesi gerektiği için, kuzenimi mecburen ben götüreceğim. Araç engellilik raporuyla alındı ve sanırım bu aracıda herkes kullanamıyormuş.
Sorum şu, kuzenim araçta yanımdayken, bu aracı benim kullanmamda bir sakınca var mı?

Bir kanun çıkardılar engelli aracını sadece 2 kişi kullanabilir bu kişileri notere gidip kayıt ettiriyorsunuz. Ben de engelliyim damadı gidip notere kayıt ettirdik. Engelli araçta iken pek bir şey demiyorlar ama bu sizi durduran polisten polise değişiyor işte kimisi ses etmiyor kimisi sorun çıkarıyor tanıdığınız bir trafik polisi var ise ona bir sorun bence.

Tam emin olmamak ile birlikte bir kanun çıkardılar engelli aracını sadece 2 kişi kullanabilir bu kişileri notere gidip kayıt ettiriyorsunuz. Ben de engelliyim damadı gidip notere kayıt ettirdik. Engelli araç iken pek bir şey demiyorlar ama bu sizi durduran polisten polise değişiyor işte kimisi ses etmiyor kimisi sorun çıkarıyor tanıdığınız bir trafik polisi var ise ona bi sorun bence.
Malesef tanıdığımız bir polis yok, birbiriyle alakasız bir çok şey okuduk-duyduk bizim de kafamız karıştı işte sadece 1. dereceden akrabalar kullanabilir diyenlerde var, araç sahibi aracın içinde bulunduktan sonra herkes kullanabilir diyenlerde var sizinde dediğiniz gibi noter gerekli diyenlerde var bizde anlayamadık.

%100'ü net bilmiyorum ama daha düşük raporlarda ; 1. Derece akrabalar ve araç alınırken özellikle adı belirtilen kişiler kullanabiliyor.

İmkanınız varsa trafik şubeye gidip sorgulatabilirsiniz. Ruhsat ve amca oğlunun kimliği ile.

Bir kanun çıkardılar engelli aracını sadece 2 kişi kullanabilir bu kişileri notere gidip kayıt ettiriyorsunuz. Ben de engelliyim damadı gidip notere kayıt ettirdik. Engelli araçta iken pek bir şey demiyorlar ama bu sizi durduran polisten polise değişiyor işte kimisi ses etmiyor kimisi sorun çıkarıyor tanıdığınız bir trafik polisi var ise ona bir sorun bence.
Noter işlemleri ne kadar tuttu ve işlemin adı ne olarak geçiyor acaba?
%100'ü net bilmiyorum ama daha düşük raporlarda ; 1. Derece akrabalar ve araç alınırken özellikle adı belirtilen kişiler kullanabiliyor.

İmkanınız varsa trafik şubeye gidip sorgulatabilirsiniz. Ruhsat ve amca oğlunun kimliği ile.
Neyi sorgulatacağım?

Noter işlemleri ne kadar tuttu ve işlemin adı ne olarak geçiyor acaba?

Neyi sorgulatacağım?
Noter işlemleri yanlış hatırlamıyorsam 1000 küsür falan tuttuydu orada ki bayana babam yeni kural gelmiş 2 şoför kayıt ettiriyormuşuz dedi evet dedi bayan işlemleri yaptık ama nette 90 derece üzeri alınan araçlar da 2. ve 3. derece akraba şartı kalktı yazıyor neye inanacağımıza şaşırdık inan. Sor demem ki amaç işte böyle böyle bir durum var ben kullanırsam sakınca olur mu diye yanlış yönlendirmek de istemiyorum her yer farklı şeyler yazıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı