3050Ti OCCT VRAM testinde çok fazla hata çıkıyor

• Konuyu başlatan yowssa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 674

yowssa

Megapat
Merhaba.
Acer Nitro AN515-58 bilgisayarımda oyun oynarken sürekli çökmeler yaşıyordum. Ekran kartım 3050 Ti. OCCT ile 10 dakikalık VRAM testi yaptığımda 25 binden fazla hata çıktı. Normal olmadığı ortada ancak sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Bu durumda ne yapmam gerekir?

Ekran görüntüsü 2024-10-04 123340.png

DDU ile komple temizleyin sürücüyü ilk önce:

Sonra buradan son sürümü kurun, zaten son sürümü kullanıyorsanız 2. attığımı kurun fakat yine DDU ile temizleyin:

Geri dönüş yapın işlemleri yaptıktan sonra. Oyunlarda aldığınız hataları da atın buraya.

DDU ile komple temizleyin sürücüyü ilk önce:

Sonra buradan son sürümü kurun, zaten son sürümü kullanıyorsanız 2. attığımı kurun fakat yine DDU ile temizleyin:

Geri dönüş yapın işlemleri yaptıktan sonra. Oyunlarda aldığınız hataları da atın buraya.

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.
İkinci driverı kurduktan sonra kısa bir test yaptım ancak hatalar aynı şekilde devam ediyor.
Oyun oynarken aldığım hatalar ise:
1. mavi ekran stop code: VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR
2. mavi ekran stop code: VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys
3. LoL oynarken oyundan atan "sürücü güncellemesinden veya GPU'nun çıkarılmasından ötürü GPU sürücünü yeniden başlattı" hatası.

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.
İkinci driverı kurduktan sonra kısa bir test yaptım ancak hatalar aynı şekilde devam ediyor.
Oyun oynarken aldığım hatalar ise:
1. mavi ekran stop code: VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR
2. mavi ekran stop code: VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys
3. LoL oynarken oyundan atan "sürücü güncellemesinden veya GPU'nun çıkarılmasından ötürü GPU sürücünü yeniden başlattı" hatası.

Ne zamandan beridir bu hatayı alıyorsunuz?

Tam bir tarih vermem mümkün değil ama yaklaşık 1 aydır alıyorum. Size cevap yazarken tekrardan mavi ekran VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL hatası aldım.

Bir sorun olduğu belli, sürücü ile geçmemiş. Aldığınız minidump dosyaları ile yeni bir konu açın. Beni de etiketleyebilirsiniz isterseniz.

Dosyaların hepsi GPU'ya çıkıyor. Sürücüyü temiz kurdunuz zaten. Donanımsala kayıyor mu emin olamadım. Bir format atmayı da deneyin derim.

Dosyaların hepsi GPU'ya çıkıyor. Sürücüyü temiz kurdunuz zaten. Donanımsala kayıyor mu emin olamadım. Bir format atmayı da deneyin derim.

Hocam bir gelişme tespit ettim. VRAM testini şarja bağlıyken yapmıştım ve hataları öyle almıştım. Az önce şarja bağlı olmadan test ettim ve hata çıkmadı. Şarj aletiyle VRAM'in bir bağlantısı var mıdır?

Hocam bir gelişme tespit ettim. VRAM testini şarja bağlıyken yapmıştım ve hataları öyle almıştım. Az önce şarja bağlı olmadan test ettim ve hata çıkmadı. Şarj aletiyle VRAM'in bir bağlantısı var mıdır?

Şarjda daha fazla güç çeker, düşük güçte bunu vermiyor gibi bir çıkarım yaptım. Sorun donanımsal olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı