3060 sistem kendi kendine resetleniyor

umt81

Kilopat
Daha fazla  
Uzun zamandır bu sorunu yaşayıp duruyorum. Olay günlüklerinde Kernel Power 41 63 yazıyor. 3 kere garantiye gönderdim. Anakart işlemci ve ekran kartının sıfırını gönderdiler fakat benim sorunum hala devam ediyor. Dün garantiden geldi, tamir edildi bilgisi girmişler. Ama hala resetleniyor. Bu sefer bir not kağıdı göndermişler: "Kullandığınız anakart kullandığınız RAM'e destek vermiyor. tekrar resetlenmesi halinde anakartın destek verdiği RAM ile deneyin." yazıyor. En ucuz RAM 1250 TL. Boş yere para vermek istemiyorum. Bundan dolayı olabilir mi?

Anakart: MSI B550M-A Pro.
RAM: G.Skill Ripjaws siyah 2x8 GB 3200MHz.
GPU: Gigabyte eagle 3060 12 GB.
CPU: R5 3600.
PSU: FSP Hydro GSM Lite Pro 750W 80+ Gold.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun zamandır bu sorunu yaşayıp duruyorum. Olay günlüklerinde Kernel Power 41 63 yazıyor. 3 kere garantiye gönderdim. Anakart işlemci ve ekran kartının sıfırını gönderdiler fakat benim sorunum hala devam ediyor. Dün garantiden geldi, tamir edildi bilgisi girmişler. Ama hala resetleniyor. Bu sefer bir not kağıdı göndermişler: "kullandığınız anakart kullandığınız RAM'e destek vermiyor. Tekrar resetlenmesi halinde anakartın destek verdiği RAM ile deneyin." yazıyor. En ucuz RAM 1250 TL. Boş yere para vermek istemiyorum. Bundan dolayı olabilir mi?

Anakart: MSI B550M-A Pro.
RAM: G.Skill Ripjaws siyah 2x8 GB 3200MHz.
GPU: Gigabyte eagle 3060 12 GB.
CPU: R5 3600.
PSU: FSP Hydro GSM Lite Pro 750W 80+ Gold.

Acaba RAM'lerin frekanslarıyla alakalı olabilir mi? BIOS'tan XMP değiştirmeyi denediniz mi belki 3000 MHz'ye çekilirse düzelir.

Acaba RAM'lerin frekanslarıyla alakalı olabilir mi? BIOS'tan XMP değiştirmeyi denediniz mi belki 3000 MHz'ye çekilirse düzelir.
xmp açıkken de kapalıyken de resetlenme oluyor. aylardır çözemiyorum teknik servislerde resetlenme olmayınca tamir edildi diye geri gönderiyorlar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı