3060 Ti için kasa önerisi

Bütçe
2000-3000
Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Ben de Zalman Z3 Plus kasa kullanıyorum. Asus TUF Gaming 3060Ti (3 fanlı) ekran kartı ile sorun yaşamadım. Eski sistemimde kullandığım bir kasaydı ve tüm donanımları değiştirdiğim halde kasaya masraf etmek istemedim, gayet memnunum.

Yani gerek yok diyorsun hocam. Aslinda masraf etmek istemiyorum ama suphe dustu icime. Kasaya tam mi sigiyor yoksa bosluk kalıyor mu? Bir de sistem icinde sicaklik degerleriniz nasıl hocam?

Yani gerek yok diyorsun hocam. Aslinda masraf etmek istemiyorum ama suphe dustu icime. Kasaya tam mi sigiyor yoksa bosluk kalıyor mu? Bir de sistem icinde sicaklik degerleriniz nasıl hocam?
Bence gerek yok ama gösterişli bir kasa istiyorsanız ve masanın üstünde kullanacaksanız bu kasa tipi eski model kalıyor. Ben yere yakın kapalı konumda kullanıyorum o yüzden gösterişe önem vermiyorum.

Kasa içi fotoğrafları ekledim, kabloları sökmediğim için pek iyi bir açıdan çekemedim ama yine de fikir verebilir size. Ekran kartı önden 4-5 parmak boşluk kalıyor ön fanlarla arasında.

Sıcaklık değerleri de kış aylarında aldığım test sonuçları. Yazın bu değerler biraz daha yükselebiliyor.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    220,6 KB · Görüntüleme: 42
  • 2.jpg
    206,6 KB · Görüntüleme: 39
  • 3.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 35
  • temp1.png
    458,4 KB · Görüntüleme: 33
  • temp2.png
    542,3 KB · Görüntüleme: 40
  • 4.jpg
    214 KB · Görüntüleme: 43

Vallahi cok sağ olun hocam. Gercekten cok yardimci oldunuz. Sicaklik degerleri bence gayet iyi. Ekran karti da kasayi bogmuyor yeterli duruyor. Almaktan vazgectim şu an kasadan. Zaten benim disiyla degil iciyle isim var. Eger lazim olursa icine masraf yaparim o parayla. Tekrardan teşekkürler.

Hocam ben ekran kartını bugün aldım ve sisteme taktım. %100 yükteyken fanlar aşırı sesli bir şekilde çalışıyor ve sıcaklık 80'lere vuruyor. Bu sizce normal midir? Biraz kablo düzensizliğinden dolay kasanın içi baya boğuk duruyor bundan kaynaklanabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Videodan nasıl undervolt yapabileceğini öğrenebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

%100 yükteyken 80 derece dediğiniz sadece gpu stress test sonucu mu ? Ben 3060Ti ekran kartını ikinci el aldığımda da sıcaklık değerleri 80 oluyordu. Termal macun yenilemesi yaptığımda 65-70 arası değerlere düştü. Ayrıca i5 13400f işlemcimi ilk olarak stok fanla denemiştim ve aşırı gürültülü fan sesi (işlemci için) vardı ve gpu sıcaklığını da etkiliyordu bu. Cooler master hyper 212 kule tipi soğutucu ile termal macun bakımı ve -100mv cpu undervolt yaparak en stabil değerlere ulaştım.

Anladım hocam. İşlemci değerlerinde sıkıntı yok ama ekran kartı değerlerini fan controlleriyle oynayarak 70'e çektim. Biraz kablo düzensizliğinden de olabileceğini düşünyorum. Kablolar kasayı bayağı boğuyor. Eğer sıkıntı yaşarsam undervolt işlemi yapmayı düşünebilirim.

Ekran kartı ve soğutucu arasında 1 parmak, ekran kartı ve PSU arasında 3-4 parmak arası mesafe vardır. Birkaç kişiye sordum ve kasa sirkülasyonunun iyi olmayacağını söylediler. Siz ne düşünüyorsunuz. Undervolt işlemi yapmak aklıma geldi ama bu ekran kartı bu işlemi yapmadan stabil sıcaklılarda kullanabilmeliyim diye düşünüyorum. Ha hiçbir çözüm bulamazsam yapacak bir şey yok.

Eğer sıkıntının kasadan olduğunu düşünüyorsanız bana lütfen bir kasa önerisinde bulunur musunuz? Gösteriş önemli değil masanın altında duruyor zaten, sistem ferah olsun yeterli.

@Retoucher @bluerr @Tesla Bobini

Son düzenleme:
Benim kasadaki gibi önden havayı çekecek ısınan hava yükselecek ve yukarıdan atılacak. Sizinkinde önde çekecek fan yok egzoz kısmı ters takıp oradan çekiyorsunuz havayı. Çekilen temiz hava üstteki fanlara çok yakın olduğu için ısınmadan dışarı atılıyor. Kasanın içi çok boğuk. Bu kasanın fanları da kötüdür. Bence kesinlikle kasa değişmesi gerekiyor. Düzgün kasa almazsanız yine ısınır.
Benim kasa alttaki. %30 fan hızı 63 derece Max görüyor.

Attığım kasayı alabilirsiniz çok güzel hava akışı var fiyatı da uygun.
DeepCool CH560 Digital Review - KitGuru[/URL]
Kasayla alakalı detaylı bilgi için kitguru incelemesine bakabilirsiniz.
Yan taraf mesh kasanın mükemmel hava akışı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Digital olan versiyonda göstergeler vs var ama pahalı. CH560 digital yazarsanız çıkar. Bu düz CH560 tek fark bu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…