MetinMumcu
Kilopat
Daha fazla
Ben de Zalman Z3 Plus kasa kullanıyorum. ASUS TUF Gaming 3060 Ti (3 fanlı) ekran kartı ile sorun yaşamadım. Eski sistemimde kullandığım bir kasaydı ve tüm donanımları değiştirdiğim halde kasaya masraf etmek istemedim, gayet memnunum.
Bence gerek yok ama gösterişli bir kasa istiyorsanız ve masanın üstünde kullanacaksanız bu kasa tipi eski model kalıyor. Ben yere yakın kapalı konumda kullanıyorum o yüzden gösterişe önem vermiyorum.Yani gerek yok diyorsun hocam. Aslinda masraf etmek istemiyorum ama suphe dustu icime. Kasaya tam mi sigiyor yoksa bosluk kalıyor mu? Bir de sistem icinde sicaklik degerleriniz nasıl hocam?
Bence gerek yok ama gösterişli bir kasa istiyorsanız ve masanın üstünde kullanacaksanız bu kasa tipi eski model kalıyor. Ben yere yakın kapalı konumda kullanıyorum o yüzden gösterişe önem vermiyorum.
Kasa içi fotoğrafları ekledim, kabloları sökmediğim için pek iyi bir açıdan çekemedim ama yine de fikir verebilir size. Ekran kartı önden 4-5 parmak boşluk kalıyor ön fanlarla arasında.
Sıcaklık değerleri de kış aylarında aldığım test sonuçları. Yazın bu değerler biraz daha yükselebiliyor.
Hocam ben ekran kartını bugün aldım ve sisteme taktım. %100 yükteyken fanlar aşırı sesli bir şekilde çalışıyor ve sıcaklık 80'lere vuruyor. Bu sizce normal midir? Biraz kablo düzensizliğinden dolay kasanın içi baya boğuk duruyor bundan kaynaklanabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.Bence gerek yok ama gösterişli bir kasa istiyorsanız ve masanın üstünde kullanacaksanız bu kasa tipi eski model kalıyor. Ben yere yakın kapalı konumda kullanıyorum o yüzden gösterişe önem vermiyorum.
Kasa içi fotoğrafları ekledim, kabloları sökmediğim için pek iyi bir açıdan çekemedim ama yine de fikir verebilir size. Ekran kartı önden 4-5 parmak boşluk kalıyor ön fanlarla arasında.
Sıcaklık değerleri de kış aylarında aldığım test sonuçları. Yazın bu değerler biraz daha yükselebiliyor.
Videodan nasıl undervolt yapabileceğini öğrenebilirsin.Vallahi cok sağ olun hocam. Gercekten cok yardimci oldunuz. Sicaklik degerleri bence gayet iyi. Ekran karti da kasayi bogmuyor yeterli duruyor. Almaktan vazgectim şu an kasadan. Zaten benim disiyla degil iciyle isim var. Eger lazim olursa icine masraf yaparim o parayla. Tekrardan teşekkürler.
Hocam ben ekran kartını bugün aldım ve sisteme taktım. %100 yükteyken fanlar aşırı sesli bir şekilde çalışıyor ve sıcaklık 80'lere vuruyor. Bu sizce normal midir? Biraz kablo düzensizliğinden dolay kasanın içi baya boğuk duruyor bundan kaynaklanabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Vallahi cok sağ olun hocam. Gercekten cok yardimci oldunuz. Sicaklik degerleri bence gayet iyi. Ekran karti da kasayi bogmuyor yeterli duruyor. Almaktan vazgectim şu an kasadan. Zaten benim disiyla degil iciyle isim var. Eger lazim olursa icine masraf yaparim o parayla. Tekrardan teşekkürler.
Hocam ben ekran kartını bugün aldım ve sisteme taktım. %100 yükteyken fanlar aşırı sesli bir şekilde çalışıyor ve sıcaklık 80'lere vuruyor. Bu sizce normal midir? Biraz kablo düzensizliğinden dolay kasanın içi baya boğuk duruyor bundan kaynaklanabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
%100 yükteyken 80 derece dediğiniz sadece GPU stress test sonucu mu? Ben 3060 Ti ekran kartını ikinci el aldığımda da sıcaklık değerleri 80 oluyordu. Termal macun yenilemesi yaptığımda 65-70 arası değerlere düştü. Ayrıca i5 13400F işlemcimi ilk olarak stok fanla denemiştim ve aşırı gürültülü fan sesi (işlemci için) vardı ve GPU sıcaklığını da etkiliyordu bu. Cooler Master Hyper 212 kule tipi soğutucu ile termal macun bakımı ve -100mv CPU undervolt yaparak en stabil değerlere ulaştım.