3060 Ti için PSU Önerisi

O bütçe de C4 yok zaten.

Var sayılır aslında :D

Korumalar test edilince PSU patlıyor.


Fiyatı 1000 TL.
 
3060ti nerden aldınız hocam kıskandım vallahi :D
Daha satın almadım alacağım. Kısmet olursa güzel bir model bulmak ve stoklara yeni modellerin girmesi ama bu hafta tamamlayacağım gibi sistemi. : )
Hayır Toughpower GF1'in rakibi RM750X. Ve Tier A yani tepe model.
Toughpower GF1 RGB X ile rakip. Düz GF1 RM750 ile rakip. RM750X'in test sonuçları daha iyi.
Şu anda stoklarda corsair rm750x yok ama rm750 var. Toughpower'da iyi gibi gözüküyor. ama sizce hangisi ? Ve attığım seasonic'i almamalı mıyım ?
 
Bu Tier standardını bilen var mı? Pahalı bir sistem toplayacağım ve kötü bir güç kaynağı almak istemiyorum. Hem de bu konuyu sonradan okuyan arkadaşların bilgisi olur.

@RPM sağolsun o bütçeye bakmadığım PSU kalmadı :D

2 yıl garanti dediğine göre pek kaliteli bir şey değil.

MOV filtresi yok. MOV filtresi olası bir voltaj yükselmesi durumunda sistemi ve PSU'yu koruyabilecek ucuz maliyetli bir şey. İncelemede onun yerine MIA IC'ın yüksek voltajı emdiği söylenmiş.

Düşük kaliteli CapXon ve yüksek kaliteli Nippon Chemi Con kapasitör var.

Voltaj regülasyonu berbat. Tabii işin ayrı boyutu da 3.3V kanalı, 3.3V kanalı ATX limitlerinin altına düşerse PC'nin kapanma ihtimali var ki 3.3V kanalı ATX limitlerinin altına düşmüş.

1608579692224.png



Ve böyle bir tablo da var:

1608579701538.png



Çok iç açıcı değil, tabii siz yükte %100 yükte kullanmazsınız ama çapraz yük 1'de 3.3V çuvallamış.

12V kanalı da kötü, çapraz yük 2'de çuvallamış, %100 yükte de kötü sayılır, çapraz yük 1'de ise 12.5V gibi yüksek sayılacak değere çıkmış.

Geçici yanıt testlerini geçmiş.

Ripple güzel ama yakın fiyatta olan muadillerine göre kötü.
 
Bu Tier standardını bilen var mı? Pahalı bir sistem toplayacağım ve kötü bir güç kaynağı almak istemiyorum. Hem de bu konuyu sonradan okuyan arkadaşların bilgisi olur.
Listeye şuradan ulaşıp, PSU modeline göre hangi sınıfta olduğunu öğrenebilirsin. Ben de 3060Ti alacağım fakat hala karar veremedim hangi PSU alacağım konusunda.
 

Geri
Yukarı