3060 Ti ile Starfield'da düşük FPS almak

Bir ayar falan mı yapmam gerekiyor yoksa oyunun optimizasyonumu rezalet? Ryzen 7 6800H ve RTX 3060 Ti ile oyunda ortalama 45 FPS alıyorum. En düşüğe aldığımda 60 yüksekte 45 50 arası geziyor. Bu kadar fark olmaması ve bu kadar düşük FPS normal mi?
Oyunu stabil oynatan modlar var. Nexus sitesine bakabilirsin.

RX 6600 ile 30-45 alıyorum. Düşük-Ultra fark etmiyor.
Oyunun girişinde Ultra 60 FPS'i görüyordum fakat oyundan çıkıp girdikten sonra 30 FPS'e düştü. Grafik ayarları gerçekten fark etmiyor.

Vallahi DLSS modunu az önce kurup test ettim. Fpsler FSR2 moduyla aynı ve çok daha iyi bir görüntü kalitesi sağlıyor çünkü FSR direkt oyun motoruna entegre edilmiş ve optimize edilmiş. Ama DLSS için aynısını söyleyemeyeceğim. Maalesef DLSS çok kötü ve bir kurtarıcı olarak da görülmemesi gerektiğini düşünüyorum. FPS olarak bir fark yok ve görüntü kalitesi kötü, halbuki hareket eden npc'ler veya diğer objeler çok blurlanıyor. Nvidia kullanıcılarının FSR2 kullanması gerektiğini düşünüyorum çünkü daha iyi çalışıyor.

Bir ayar falan mı yapmam gerekiyor yoksa oyunun optimizasyonumu rezalet? Ryzen 7 6800H ve RTX 3060 Ti ile oyunda ortalama 45 FPS alıyorum. En düşüğe aldığımda 60 yüksekte 45 50 arası geziyor. Bu kadar fark olmaması ve bu kadar düşük FPS normal mi?
Hocam r5 7600x 4070 ile ultra ayarlarda 60 70 fps aliyorum. Oyunun optimizasyonu rezil. DLSS 2 modu kurabilirsiniz.

"Oyun sorunlu, güncelleme gelmesini bekleyin." bu cümle sayesinde bozuk çıkan oyunlara isyan etmek yerine kuzu gibi bekliyor herkes. :D Steam'de olumlu yorumlar %84 bu arada.

Günümüzdeki çoğu oyun DLSS, FSR gibi yazılımlara güvendiğinden dolayı optimizasyonu sorunlu olarak çıkıyor. Sonradan düzeltiriz kafasıyla, ek olarak oyun eski sayılabilecek bir oyun motoruyla çıktı.
Eski sayılabilecek değil direkt eski. O motor forum üyelerinin %80ninden falan yaşlı :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı