3060 Ti mı 6700 XT mi?

Bütçe
15000-20000
Yayın falan yapmayacaksanız 6700 XT daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

6700 XT Tercih etmem durumunda anakartı B550 olarak seçip kasayı da XPG olarak değiştirmeyi düşünüyorum. 6700XT'de yaklaşık 1000 TL geri ödeme kampanyası var şu an
Hocam ben senin dediğin şekilde almıştım geçen salı sistemden performans olarak memnunum ama ekran kartında coil whine var zararı var mı bilmiyorum bir de o hazır sistemde ki XPG kasa 600W ama ekran kartında önerilen 650W PSU yazıyor aradaki 50W için bir performans kaybı olur mu bilmiyorum bilen birileri aydınlatırsa güzel olur bir de kasanın fan RGB'leri değişmiyor sanırsam.

Coil whine zarar vermez hocam. Siz yakın zamanda 650W almaya bakın. Çok bir sorun olmaz şu an.

AMD sadece APU üretsin. GPU'ları hala beceremiyor. Göz boyamak için her ne kadar rakiplerinden güçlüymüş gibi gözükse de optimizasyon ve teknoloji olarak sınıfta kalıyor.

Şu tür yorumları bırakın artık. Fanboy değilim öncelikle. Ama AMD GPU konusunda 6-7 yıl önceki gibi değil. Evet teknoloji ve yazılım olarak hala NVIDIA önde. AMD alan sabah akşam hata alıp, oyun açamayacağını falan sanıyor. Saf güç, VRAM bir de yüksek ihtimalle FSR 3 gelecek. Tam yatırımlık kart fiyatına göre.

Son düzenleme:
Hocam daha klavye kulaklık oyuncu koltuğu masa almam lazım borç yapmamak için peşin ödedim parasız geziyoruz 600W yetiyorsa uzun bir zaman kasanın donanımlarını ellemeyi düşünmüyorum ama yani aradaki 50W ile de performansı gelişecek ise düşünebilirim değer mi sizce PSU'yu 650W veya daha üstüne çıkarmaya?

Bütçeniz kısıtlı ise gerek yok. Yeter zaten. Çevreye para yatırmak daha mantıklı hocam.

İşlemci için ek soğutucu almama gerek var mı? Varsa Cooler Master Hyper 212 düşünüyorum. İhtiyacım olur mu? @UcanMuz

Gerek yok ama yazın pek memnun etmeyebilir. Sıvı soğutucuya gerek yok, şahsen SE 214 XT dilersen SE 224 XT öneriyorum.

@K Emre 600W sorunsuz çalıştırır. Sistemin içine çalıştırmayacak PSU koymazlar.

Son düzenleme:
Tek bir oyuna bakmak yanlış olur oyundan oyuna değişir ama genel olarak kafa kafaya denilebilir.

Neredeyse her oyunda 10 FPS fark var cidden bu kadar NVIDIA fan boyu olmaya gerek var mı?

Tercihimi 6700XT'den yana kullandım. Siparişi oluşturduk. Konu kilitlenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…