3060 Ti mı 6700 XT mi?

Bütçe
15000-20000
Öncelikle selam iyi sosyaller,
R5 5600 ile 3060 Ti mı yoksa 6700XT mi almalıyım arasında kararsız kaldım. Alacağım iki hazır sistem linki aşağıya bırakıyorum.

Ekran kartları dışında bir fark yok. FPS testlerinde de hemen hemen eşitler (AMD bir tık önde). NVIDIA güvenilirliğini mi yoksa AMD FPS'ini mi tercih etmeliyim?

Ek olarak belirteyim, genel kullanım amacım oyun

R5 5600 ile 3060 Ti mı yoksa 6700XT mi almalıyım arasında kararsız kaldım. Alacağım iki hazır sistem linki aşağıya bırakıyorum.

Ekran kartları dışında bir fark yok. FPS testlerinde de hemen hemen eşitler (AMD bir tık önde). NVIDIA güvenilirliğini mi yoksa AMD FPS'ini mi tercih etmeliyim?

Ek olarak belirteyim, genel kullanım amacım oyun oynamak olacak.
NVİDİA der susarım ama sıvı soğutma al birde en iyi performansı görürsün saatlerce

Coil whine zarar vermez hocam. Siz yakın zamanda 650W almaya bakın. Çok bir sorun olmaz şu an.

Şu tür yorumları bırakın artık. Fanboy değilim öncelikle. Ama AMD GPU konusunda 6-7 yıl önceki gibi değil. Evet teknoloji ve yazılım olarak hala NVIDIA önde. AMD alan sabah akşam hata alıp, oyun açamayacağını falan sanıyor. Saf güç, VRAM bir de yüksek ihtimalle FSR 3 gelecek. Tam yatırımlık kart fiyatına göre.

RX6700 kullanan biri olarak söylüyorum performansından fazlaca memnun kaldığım bir kart şimdiye kadar bir problemle karşılaşmadım öncesinde de 5500XT kullanıyordum ve sorunlar yaşadım evet fakat yazılımsal sorunlar 6000 serisi itibarıyla neredeyse bitti sanırım tek sorunu cw onun da bana bir zararı yok açıkçası fiyat performans olarak da gayet beni tatmin eden bir marka AMD benim düşüncemdir bu tabii ki yatırım tavsiyesi değil :D

6700XT'ler daha üst seviyedir güçlüdür falan bilemem de OC Edition bir 12 GB RTX 3060 Ti bulabiliyorsanız (ASUS TuF, MSI Gaming X) alın geçin uğraşmayın, hatta para arttırabiliyorsanız xx70 bir kart düşürseniz çok daha iyi olur.

Benim nasıl olduysa RTX 3060 Ti 8GB almaya o kadar yükselmişken ondan daha ucuza bulduğum (3 fanlı OC Edition) RTX 3070 8GB (12.500 TL) almıştım, şu an ise düşünüyorum acaba 3070'den daha pahalı olsa bile (3 fanlı full OC'lu) 3060 Ti'lardan alsa mıydım yada (Ramazan bayram indirimlerinde inanılmaz fiyatlar vardı Dolar 18 falandı) aklımda 3070 Ti kaldı mesela... 3060 Ti veya 3070 Ti yerine düz 3070 8GB aldığıma umarım pişman olmam, tek çekindiğim 3060/3070 Ti Vram'i 8GB bizim düz 3070'de 8GB hani yani ileride VRAM yetersizliğine kurban gitmeyiz umarım.

Bir de bu xx70 serilerinde (hatta Ti sürümlerinde bile) neden bu kadar kısıtlı Vram kullanımına geçti Nvidia anlamak imkansız. Benim GTX 770 - 970 - 1070'lerden beridir bildiğim Nvidia her zaman xx70'lerde en üst miktar VRAM koyar mesela en azından 3070'de 12GB olsun beklerdim doğrusu.

Ek olarak belirteyim, genel kullanım amacım oyun oynamak olacak.

Tabii ki de 6700 XT bende de 6700 XT var gayet memnunum hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı