lAlpertunga
Hectopat
Arkadaşlar selam,
Dün format attıktan sonra bugün müsait olduğum işlemci ve ekran kartı testi yaptım. Sonuçlar bu şekilde. Sizce herhangi bir problem gözüküyor mu? İşlemci macununu 6 ay önce yeniledim Thermal Grizzly Kryonaut ile lakin işlemci testi yaparken 3400MHz'de sabitliyor sürekli kendini sıcaklık değeri yükseldiği için hiç 5100 MHz hızlarına çıkmadı çıksa bile 2 saniye sonra tekrar 3400MHz'ye çekti kendini. Bunun sebebi nedir? Ayarlanması gereken bir ayar var mıdır? Tam performans alamıyor muyum işlemciden acaba yoksa işlemci direkt kendini korumayamı alıyor anlamadım. Ekran kartını hiç açmadım bilgisayarı aldığımdan beri 2 sene oldu. Aşağıya görsel olarak test sonuçlarını bırakıyorum düşünceleriniz benim için çok kıymetli.
Ekran kartı testi 1080p ayarında 5 dakika şeklinde yapıldı.
İşlemci testi multi Core şeklinde 10 dakika yapıldı.
Değerli yorumlarınızla beni bilgilendirmenizi rica ederim.
Dün format attıktan sonra bugün müsait olduğum işlemci ve ekran kartı testi yaptım. Sonuçlar bu şekilde. Sizce herhangi bir problem gözüküyor mu? İşlemci macununu 6 ay önce yeniledim Thermal Grizzly Kryonaut ile lakin işlemci testi yaparken 3400MHz'de sabitliyor sürekli kendini sıcaklık değeri yükseldiği için hiç 5100 MHz hızlarına çıkmadı çıksa bile 2 saniye sonra tekrar 3400MHz'ye çekti kendini. Bunun sebebi nedir? Ayarlanması gereken bir ayar var mıdır? Tam performans alamıyor muyum işlemciden acaba yoksa işlemci direkt kendini korumayamı alıyor anlamadım. Ekran kartını hiç açmadım bilgisayarı aldığımdan beri 2 sene oldu. Aşağıya görsel olarak test sonuçlarını bırakıyorum düşünceleriniz benim için çok kıymetli.
Ekran kartı testi 1080p ayarında 5 dakika şeklinde yapıldı.
İşlemci testi multi Core şeklinde 10 dakika yapıldı.
- Görsel işlemci testi bittikten sonraki alınan skor multi Core'da 1064 pts ( 10 dk içinde dediğim gibi 65 derecenin üstünü görmedi 3400MHz şeklinde yaptı hep. Anlık 5100MHz olduğunda işlemci sıcaklığı 95-100 arası olup 1-2 saniyede direkt 3400MHz'ye sabitledi direkt kendini hemen.
- Görsel işlemci testi yaparken 5 dakikalık sıcaklık değerleri.
- Görsel anlık bahsettiğim sıcaklık.
- Görsel ekran kartı benchmark 1080p testi sıcaklıkları ( bu test 5 dakikalık ekran kartı stres testinden sonra yapılmıştır)
- Görsel ekran kartı strest testi 5 dakikalık.
- Ekran kartı: ASUS Dual 3060 Ti GDDR6 256 bit.
- İşlemci Intel 13700k.
- İşlemci için sıvı soğutma Cooler Master Masterliquid ML240L V2.
Değerli yorumlarınızla beni bilgilendirmenizi rica ederim.