3060 Ti sistem için 75 Hz monitör alınır mı?

Ogzcan7

Decapat
Daha fazla  
R5 5600X - 3060 Ti ‘lı bir sistem satın aldım.
Elimde 24 inç 144 Hz 1 ms LG'nin monitörü mevcut. Aktif olarak Valorant oynadığım için bu monitörü bırakıp yanına hikayeli oyunlar için ( RDR, god war vb.) Bir monitör almak istiyorum. 32 inç 2K monitörün ayrı bir zevk vereceği düşüncesindeyim bu oyunlarda 2K 144 FPS alamayacağım o nedenle monitörü 75 Hz almak istiyorum. Piyasaya baktım 75 Hz 5 ms var “5 ms” kafamı karıştırdı çok fazla etkiler mi? Oyun zevkimi paraya kıyıp 144 Hz mi almalıyım dizi ve film izlemeyi de işin içine katarsak ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 3060 Ti'ın 1440p performansı uzun ömürlü olmaz. Hele ki AAA oyunlar için zamanla o düşüşü görürsünüz. DLSS açsanız bile belirli bir seviyenin altında aktif edince görüntüyü çok bozuyor. Mevcut kullanımınıza devam edin.

2K ayarlarda birkaç yıl götürecektir 1080p oynanacaksa 3060 almak daha mantıklı.

Aktif olarak Valorant oynadığım için 144 bırakıp 75 geçicem diyorsunuz. Bu cümle pek mantıklı gelmedi açıkçası. 75'e geçerseniz çok pişman olursunuz. Bu yüzden 2K 144Hz monitörünüz ile devam edin. Yeni almak istiyorsanız da IPS panel bir tane alabilirsiniz ki renkler daha güzel olsun hikayeli oyunlar ve diziler için.
2K ayarlarda birkaç yıl götürecektir 1080p oynanacaksa 3060 almak daha mantıklı.
Arkadaş ekran kartı almayı sormamış, monitör soruyor.

RTX 3060 Ti'ı var zaten. Yeni ekran kartı almıyor. 1440p için 1-2 senelik kullanım yerine uzun soluklu 1080p kullanımı daha doğru olur. Sürekli ekran kartı değiştiren biriyse o başka.

75 HZ almanı önermem akıcı olmaz.
2k da 144 fps alamadıktan sonra ne fark eder.
RTX 3060 Ti'ın 1440p performansı uzun ömürlü olmaz. Hele ki AAA oyunlar için zamanla o düşüşü görürsünüz. DLSS açsanız bile belirli bir seviyenin altında aktif edince görüntüyü çok bozuyor. Mevcut kullanımınıza devam edin.
2 yıl ilerisini 2 yıl sonra düşünürüz hocam şuan güncel 2k oyun oynatabiliyor sonuç olarak
Aktif olarak Valorant oynadığım için 144 bırakıp 75 geçicem diyorsunuz. Bu cümle pek mantıklı gelmedi açıkçası. 75'e geçerseniz çok pişman olursunuz. Bu yüzden 2K 144Hz monitörünüz ile devam edin. Yeni almak istiyorsanız da IPS panel bir tane alabilirsiniz ki renkler daha güzel olsun hikayeli oyunlar ve diziler için.

Arkadaş ekran kartı almayı sormamış, monitör soruyor.
Mevcut monitörüm durucak zaten onu bırakıp yanına derken 2. bir monitör alacağım hikayeli oyunlar için
Hocam ek bir monitör alacak.

Bence elindekini ilana koy hocam satılınca üstüne ekler 2K 144HZ monitör alırsın ikinci el kolay bulunur sanıyorum.
32 inç bir monitörde valorant oynanmaz bana göre onun için sadece hikayeli oyunlar için bir mönitör alıcam fps için değil hikayeli oyunlarda 2k 144 fps alamıycam zaten o nedenle 75hz almak mantıklı değil mi

2k da 144 fps alamadıktan sonra ne fark eder.

2 yıl ilerisini 2 yıl sonra düşünürüz hocam şuan güncel 2k oyun oynatabiliyor sonuç olarak

Mevcut monitörüm durucak zaten onu bırakıp yanına derken 2. bir monitör alacağım hikayeli oyunlar için

2k 144 fps alabileceğin oyunlar sınırlıdır. AAAoyunları 3080'le dahi 144 FPS alamazsın. Valorant gibi oyunlar için alıyorsan o FPS leri geçer zaten sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı