Suriye Türkmeni olarak zorunlu askerlik yapmak

inNoV8r

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar. İsmim önemli değil, Suriye Türkmeniyim. Aynı zamanda Türk vatandaşıyım. İleride zorunlu askerliğim var. Kısa bir sorum olacak, sonrası deneyimlerimle ilgili. Askerlikte tekmil verirken Suriye/Suriyenin ili mi olarak tekmil vermeliyim, yoksa geldiğim yer olarak mı? Ve askerde Suriyeli olduğumu söylersem ırkçılık, ayrımcılık ya da zorbalama yaşar mıyım? Deneyimlerimden yola çıkarsak Suriye'de doğmuş bir Türkmenim. Soyum sopum komple Türkmen, yani Türküm. Aslım Antep, Nizip. Ama bunu Türkiye'deki insanlara anlatamıyorum. Bildiğiniz Arap muamelesi görüyorum. Anadilim Türkçe ve söylemesem kimse Suriyeli olduğumu anlamıyor, hatta kimisi inanmıyor. Türkiye'deki insanların Suriyeli Türkmenlere mesafeli olduğunu düşünüyorum. Koyu bir Türk milliyetçisiyim. Sizce Türkiye'deki insanların (kendi çevremde hep aynı fikirdelerdi genel olarak) kollayıp kucaklaması gerekirken, terslemeleri ne kadar doğru? (Yani bir Balkan Türkleri kadar değer görmediğimizi düşünüyorum. Belki de haklısınızdır.) Ve Suriye Türkmenleri hakkındaki görüşleriniz neler? Tabii benim görüşüm nerede bir Türk varsa onun en iyi şekilde kabul edilmesi. Yani bana vatandaşlık hakkının yanlış olmadığını düşünüyorum.

Bazen bu durumu Kürtler de yaşıyor batıda iş ararken veya arkadaş ortamında kendini Türk olarak tanıtanlar var ve bundan sonra asimilasyonu kabul edip tamamen Türk hissedenler oluyor, bu insanları suçlamaya gerek yok isteyen Türk olur isteyen Kürt olur. Eğer kendini Türk olarak hissediyorsan sen Türksün başka söze gerek yok.

Artı -1 Eksi
Acemnilikte Suriyeli vardı benimle bereber. Türkiye'de nereden geldi ise orayı söylüyordu o arakadaş. Sende aynısını yaparsın. Bunları burada araştırmana gerek yok. Askerlikte mantık olmadığı için konutan farklı bir şey söyler. Ben usta birliğine gidince memleketi söylemeyeceksiniz demişlerdi o yüzden takncı er artı isim söylüyorduk.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı