3060 Ti sistem toplama

Karamelli Pasta

Decapat
Katılım
13 Nisan 2022
Mesajlar
195
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Bilgisayar topladım fakat uyumlu mu bilmiyorum sistem:


CORSAIR 16GB(2x8GB) Vengeance PRO SL Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram | ITOPYA







Not: RAM'den 2 tane aldım.
 
E uyumlu mu peki.
Knk bazı bilginler var bu adamlar bu işin kitabini yazmış birazdan sana daha iyi ya da potansiyel sistemi önerirler mesela @kino ve messinicocugu bu iki ismin konuda üzerine su dökülmez ben onları çağırıyorum ki en iyi bilgiyi al.
 
Sistem uyumlu ancak iyi değil.
Parçaları sadece İtopya'dan alacaksan bütçe çok artar.

Render işler olmayacaksa 5700X yerine 5600. bu düşürmeyi yaptığımız için ekran kartını yükseltmeliyiz.
3070-3070 Ti olabilir.

B450 Tomahawk yerine kaliteli bir B550 daha iyi olur.

Soğutucu kötü.

Kasa kötü.

Daha iyi bir SSD alınabilir.

Bütçe nedir?
 
Son düzenleme:
Hocam hedef bütçe belirtebilirsen daha iyi yardımcı olabilir arkadaşlar da. Bir de öylesine mi İtopya'dan attın yoksa tamamını oradan mı alacaksın, bu şekilde uyumlu da çok pahalı. Neyse ben naçizane birkaç yorum yapayım.

İşlemci tarafında gerçekten R5 5700X'e ihtiyacın var mı? PC ne amaçla kullanılacak? Bu sorunun cevabından emin değilsen muhakkak benchmarkları araştırmanı kıyaslama videoları izlemeni öneririm. Zira ben R5 5600 işlemcisini öneriyorum, 5700X güçlü bir işlemci evet ama aşırı güçlü gelebilir, 6 bin TL vermek yerine 3700'e CPU'yu kapatabilirsin, R5 5600'de gayet iyidir, dilersen çok az avantaj için 1000 TL daha verip 5600X'e de bakabilirsin. Ama 5700X gerçekten gerekmiyorsa tabii.


RAM'lerin bence aşırı pahalı. RGB gerçekten lazımsa tabii bilemem ama RGB'den feragat edersen %30 daha az para verip daha stabil Crucial Ballistix al geç hem de 32'leyecekmişsin, bayağı masraftan kurtulursun olur.


İlla RAM'im de RGB olsun diyorsan bence daha şık ve performansından sorun yaşamayacağın t-Force var.


Bu kadar orta-üst seviye ekipman toplamışsın lütfen sistemi toplarken ne yap et adında Game geçen markalardan uzak dur derim. Bu konuda çok haklı ön yargılarım var bu yüzden 100 daha verip canavar gibi Cooler Master soğutucu alabilirsin.


Ha tabii işlemcini söylediğim gibi R5 5600'lere düşürürsen aslında bunlara bile çok ihtiyacın olmayacak, Arctics Duo ve hatta Dark Freezer X129 alıp geçebileceksin.


Bu sete bence o anakart olmamış. Tomahawk iyi de anakart B450 yani PCI-e 4.0 yok. Bence B550 A-PRO işini görecektir hem de daha uyguna daha güncel bir anakartın olur.


Yine bu sete o kasa da olmamış gibi. Maalesef SSD'ler, PSU'lu kasalar ve HDD'ler konusunda çok bilgim yok.

Ancak kısıtlı bilgimle SSD tarafında silicon Power P34a80'i,

Kasa tarafında da darkFlash dlx21'i önerebilirim.

HDD konusunda çok güncel bilgim yok. Bu haliyle bayağı bir masraftan kurtuldun. (sanırım 4K daha ucuza geldi) karşılığında biraz işlemci gücünden feragat ettin ve kasan, RAM'lerin, anakartın iyileşti. Naçizane tavsiyem biraz araştırıp İtopya harici alımlara yönelmen yönünde olur.
 
Topladığın sistem 29800TL tutuyor o paraya bu sistem çok daha iyi olur:
Bu sistem 28300TL tutuyor.
 
Sistem uyumlu ancak iyi değil.
Parçaları sadece İtopya'dan alacaksan bütçe çok artar.

Render işler olmayacaksa 5700X yerine 5600. bu düşürmeyi yaptığımız için ekran kartını yükseltmeliyiz.
3070-3070 Ti olabilir.

B450 Tomahawk yerine kaliteli bir B550 daha iyi olur.

Soğutucu kötü.

Kasa kötü.

Daha iyi bir SSD alınabilir.

Bütçe nedir?
En fazla 33000 düşünüyordum
Nasıl istiyorsanız öyle yapabilirsiniz bütçe 33000 2. el olmasın yeter ben ütopyada her şeyi kazada birleştirdikleri için İtopya'dan baktım kafanıza göre yapabilirsiniz.
@yakamozbey konu sahibi uyumluluk sormuş bakalım. Bir bütçesi varsa veya özellikle İtopya'dan toplaması gerekiyorsa söylesin ona göre önerelim. Şu halde vasat ötesi çünkü.

İstediğiniz yerden yapın bütçe en fazla 33000 istediğiniz yerden bulabilirsiniz ama kasada yerleştirmeyi bilmediğim için İtopya'da yerleştirdiklerini gördüm ve YouTube'da çok öneren kişi gördüm o yüzden İtopya'dan aldım.
 
Son düzenleme:
@Karamelli Pasta geriye bir tek işlemci soğutucu kalıyor.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı