Çözüldü 3060 Ti sistem yayında donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ZantiagO

Kilopat
Herkese merhaba. 1 ay önce yayın odaklı bir sistem topladım. Ama topladığım günden beri yüzüm bir türlü gülmedi, farklı farklı sorunlar ile mücadele ettik çözdük bir şekilde. Ama ne yaptıysam bir türlü Twitch üzerinde ekran kartım ile yayın veremedim. Streamlabs OBS kısmında çıkışımı hardware (nvenc) (new) yapıyorum bitrate 6500 veriyorum Streamlabs üzerinde hiçbir sorun yok ve oyunumda hiçbir yokken giden görüntüye yan bilgisayardan ya da telefondan bakıyorum render yapmıyor. Ben oyunda 150 FPS ile koşuyorum yayın 5FPS dona dona ilerliyor. İşlemciyi seçiyorum bazı yerlerde ağırlaşma kasılma oluyor ama oyunda yine sıkıntı yok internetimde de sorun yok. Ne yapabilirim bu konu canımı çok sıkmaya başlad. I şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
İşlemci: i9 9900K 3,60 GHz'de çalışıyordu BIOS üzerinden Extreme tuning yaptım şu an da oyun içinde 4,79 - 4,80 GHz'de çalışıyor.
Anakart: ASUS TUF Z390 GAMING Plus.
Ekran kartım: Gigabyte Aorus 3060 Ti Master.
RAM: Corsair Vengeance 16 GB 3600MHz.
Soğutucu: Corsair Hydro H80I v2.
PSU: FSP Hydro k 700W 80+ Bronze eski sistemimden kalma değiştirme gereği duymadım.
SSD1: Adata XPG 256 GB M.2 sistemim buna kurulu.
SSD2: Kingston A2000 500GB M.2 oyunlarım ve Streamlabs kurulu.
SSD3: Jamesdonkey 120GB SATA şu anda boşta duruyor lazım oluyor diye.
HDD: 1TB WD Blue yedek vs alırsam içinde saklıyorum.

Çözüm
Sorun Streamlabs OBS kaynaklı çıktı. Normal OBS ile sorun çözüldü. Bu arada bitrate minimum 9.70 alıyorum, onunla alakalı bir sorun yok. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. Keşke en baştan deneseydim normal OBS ile. Bu kadar uğraşmazdım parçalarla, driverlerle.
Belki internet hızı az geliyordur.3000 bitrate verip dener misin

İnternet upload değeri daha çok önemli. Upload hızın kötüyse bile 720p dahi sıkar seni.

Sorunun bir benzerini ben yaşamıştım. Yan ekranımda bir sorunum yoktu ve bitrate dalgalanmasıda yoktu. Ben sorunumu görüntü kaynaklarından sadece ekranı açarak çözdüm.

Sorun Streamlabs OBS kaynaklı çıktı. Normal OBS ile sorun çözüldü. Bu arada bitrate minimum 9.70 alıyorum, onunla alakalı bir sorun yok. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. Keşke en baştan deneseydim normal OBS ile. Bu kadar uğraşmazdım parçalarla, driverlerle.

Çözüm
StreamLabs OBS'in bazı diğer özellikleri de maalesef sıkıntılı. Oğuz Sasi de bu konuda sorun yaşamıştı. Tam yazacaktım sorunu çözmüşsün. Çözmene sevindim iyi Sosyaller.

Çözüldü ben yapmadım moderatör'lerden birisi yapmış olabilir.
Adam kendi mesajını çözüldü yapmış ya, yanlış anlamayın ilk defa görüyorum.

Maalesef ülkece ön yargı konusunda üstümüze yok kendi sorunuma neden çözüldü olarak işaret atayım bende işe yarayan herkeste işe yaramıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    5 KB · Görüntüleme: 38
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…