3060 Ti sistemde RDR2 donuyor

VinZaeL

Hectopat
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
163
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oncelikle selam, RDR2 de yaklasik 35. saatimde oyunda bir donmalar basladi. Bu donmalar sanki fareden kaynaklansa gibi gorunse de degil, diger oyunlarda boyle bir sorun yasamiyorum. Sicaklik konusunda bir sorun goremedim CPU 60 GPU 70 derecelerde idi oynarken. Bunun nedeni ne olabilir? Yardimci olursaniz cok sevinirim.
Islemci: Ryzen 5 5600X.
Grafik karti: 3060 Ti.
RAM: 16 GB.
 
VRAM'iniz ne?
Sorun işlemciden kaynaklı olabilir çünkü anakart çok güçlü işlemci güçsüz buna darboğaz denir. İşlemcinizi değiştirmeniz gerekli. Intel istiyorsanız i7 11700 veya 11800 veya üzeri alabilirsiniz. AMD için Ryzen 9 alın çünkü AMD Intel'den kötü performans olarak.
Ya da sisteminizde biraz grafikleri düşürün böyle deneyin başka bildiğim bir şey yok, diğerlerine bırakıyorum işi.
 
VRAM'iniz ne?
Sorun işlemciden kaynaklı olabilir çünkü anakart çok güçlü işlemci güçsüz buna darboğaz denir işlemcinizi değiştirmeniz gerekli Intel istiyorsanız i7 11700 veya 11800 veya üzeri alabilirsiniz AMD için Ryzen 9 alın çünkü AMD Intel'den kötü performans olarak.
Ya da sisteminizde biraz grafikleri düşürün böyle deneyin başka bildiğim bir şey yok diğerlerine bırakıyorum işi.

Hocam VRAM bildigim kadariyla 8 GB olmasi lazim fakat dediginiz darbogazin olmasi mantiksiz PC'yi alirken birçok arastirma sonucu bilerek 5600X ile aldim. Sorun evet buyuk ihtimal islemcide oyunu oynarken anlik CPU kullanimlarin arttigini gordum ama bunun islemcinin yetersizliginden oldugunu zannetmiyorum.
 
VULKAN'da oynuyorsan DirectX12'yi veya 11'i denemek yararlı olabilir, veya tam tersi.

Yukarıdaki arkadaşın verdiği tek doğru info yok. İşlemci gayet yeterli. Bu arada daha 4. nesil çip ile R9 5950X3D ile 5. nesil çip Intel işlemcilerini tokatlayan AMD'nin işlemcilerine kötü demek bana garip geldi. VRAM'i sorması da ayrı bir şey. Darboğazı da anakart ile işlemci arasında zannediyor.
 
Son düzenleme:
Soyle anlatayim aslinda oyun donmuyor. Oyun devam ediyor fakat mouse donuyor. Ama oyun dondugu sirada mouse dondurdugunde normal hale geldiginde birden acisi degisiyor. Su an evde degilim anca yarin atabilirim.
Anladım bence depolamada dorun var gibi ama daha iyi bilen birine sormak lazım. sorun olmayan oyunlarla rdr2 aynı depolama yerinde mi bide depolama biriminde %20 boş kalması öneriliyor.
 
Soyle anlatayim aslinda oyun donmuyor. Oyun devam ediyor fakat mouse donuyor. Ama oyun dondugu sirada mouse dondurdugunde normal hale geldiginde birden acisi degisiyor. Su an evde degilim anca yarin atabilirim.
Diskiniz HDD ise ondan kaynaklanıyor olabilir ancak diğer oyunlarda olmadığı için pek zannetmiyorum.

RAM'lerden kaynaklanan bir durum olabilir, çıkarıp soketlerini temizlemekte fayda var. Onun dışında, pek ihtimaller dahilinde olmasa da windows dosyaları vs. zarar görmüş olabilir. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp "sfc/scannow" yazıp bitmesini beklemekte fayda var. Yine düzelmezse eğer HDD kullanıyorsanız diskinize sağ tıklayıp araçlar kısmından "En iyi duruma getir" seçeneğini kullanın. Ancak eğer SSD ise zararlıdır, haberiniz olsun. Benim aklıma da başka bir şey gelmiyor ne yazık ki. Ha bir de oyun dosyalarını doğrulamakta fayda var eğer oyun orijinalse.
 

Geri
Yukarı