3060 Ti sistemde RDR2 donuyor

VinZaeL

Hectopat
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
163
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oncelikle selam, RDR2 de yaklasik 35. saatimde oyunda bir donmalar basladi. Bu donmalar sanki fareden kaynaklansa gibi gorunse de degil, diger oyunlarda boyle bir sorun yasamiyorum. Sicaklik konusunda bir sorun goremedim CPU 60 GPU 70 derecelerde idi oynarken. Bunun nedeni ne olabilir? Yardimci olursaniz cok sevinirim.
Islemci: Ryzen 5 5600X.
Grafik karti: 3060 Ti.
RAM: 16 GB.
 
Benim tahminime göre ya depolamada ya da işlemcide sıkıntı var. Şu da olabilir işlemcinizi sömüren bir program da olabilir. Siz en iyisi ilk bir virüs taraması yapın ondan sonra da belleklerinizi Memtest ile test edin. Duruma göre bakalım
 
Anladım bence depolamada dorun var gibi ama daha iyi bilen birine sormak lazım. Sorun olmayan oyunlarla RDR2 aynı depolama yerinde mi bir de depolama biriminde %20 boş kalması öneriliyor.

1TB'lik SSD'im var ve 180 GB bos alanim. Var su anda.
Benim tahminime göre ya depolamada ya da işlemcide sıkıntı var. Şu da olabilir işlemcinizi sömüren bir program da olabilir. Siz en iyisi ilk bir virüs taraması yapın ondan sonra da belleklerinizi Memtest ile test edin. Duruma göre bakalım.

Anladim deneyecegim hocam cok saolun. Yarin geri donus yapacagim.
Diskiniz HDD ise ondan kaynaklanıyor olabilir ancak diğer oyunlarda olmadığı için pek zannetmiyorum.

RAM'lerden kaynaklanan bir durum olabilir, çıkarıp soketlerini temizlemekte fayda var. Onun dışında, pek ihtimaller dahilinde olmasa da Windows dosyaları vs. zarar görmüş olabilir. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp "sfc/scannow" yazıp bitmesini beklemekte fayda var. Yine düzelmezse eğer HDD kullanıyorsanız diskinize sağ tıklayıp araçlar kısmından "en iyi duruma getir" seçeneğini kullanın. Ancak eğer SSD ise zararlıdır, haberiniz olsun. Benim aklıma da başka bir şey gelmiyor ne yazık ki. Ha bir de oyun dosyalarını doğrulamakta fayda var eğer oyun orijinalse.

SSD'im var. Ama son dediginiz oyun dosyalarini dogrulamakra fayda var dediginiz gibi. Yarin ilk isim o olacak. Donus yapacagim hocam sağ olun.
 

Geri
Yukarı