3060 Ti ve i5 8600K sistemde oyun açılışlarında kasmalar

İşletim sistemi
Windows 10

Palarush

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;
Sistemim belirttiğim gibi güncel imzadır.
BF5, Need for Speed heat gibi oyunlarda genelde bu 2'sini oynuyorum şöyle bir sorun olyuor.
Full ayarla da oynuyorum +100 - 160 FPS sorun yok lakin;
Oyunlara ilk girdiğim an takılmalar oluyor 1-2 dakika sürüyor bu ani FPS düşüşleri sonrasında alışıyor ve sorun olmuyor ilk girdiğim zaman bu takılmalar oluyor.
Driver sistem her şey güncel sorun nedir acaba?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar;
Sistemim belirttiğim gibi güncel imzadır.
BF5, Need for Speed heat gibi oyunlarda genelde bu 2'sini oynuyorum şöyle bir sorun olyuor.
Full ayarla da oynuyorum +100 - 160 FPS sorun yok lakin;
Oyunlara ilk girdiğim an takılmalar oluyor 1-2 dakika sürüyor bu ani FPS düşüşleri sonrasında alışıyor ve sorun olmuyor ilk girdiğim zaman bu takılmalar oluyor.
Driver sistem her şey güncel sorun nedir acaba?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Oyuna sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştır>Yüksek performanslı Nvidia işlemciyi seçip oyuna girip bir deneyin

M2 var oyunların kurulu olduğu sistem ssd de oyunlar m2 de. 1080 p de oynuyorum monitörüm 1080 darboğaz olabilir mi acaba diye düşündüm ama 2 3 dakika sonra kendine geliyor . Evet RAM 2x8 .

Darboğaz yapar ama gözle bile zor fark edilir derece de belki ondan oyun başında oluyordur ya da raminiz yetersiz kalıyordur eğer 16GB değilse
ram 16gb 2x8 , 3000 ghz - i5 8600k 4500 tuz oc Li. Gigabyte aorus 3060 ti. M2 ssd mevcut 850w aorus master psu. İmza gözükmüyor sanırım sistem özelliklerini tekrar yazdım

RTX 2070 kartım ile 1080P BF5'te 9600K işlemcim darboğaz yapıyordu. 9700KF'ye geçince darboğazdan eser kalmadı. İşlemcin ile ekran kartın arasındaki uçurum daha fazla benim yaşadıklarıma oranla. Güncel bios yüklü ise 9700K/KF ilaç gibi gelir. 2700 TL civarında 9700KF bulabilirsin.

RTX 2070 kartım ile 1080P BF5'te 9600K işlemcim darboğaz yapıyordu. 9700KF'ye geçince darboğazdan eser kalmadı. İşlemcin ile ekran kartın arasındaki uçurum daha fazla benim yaşadıklarıma oranla. Güncel bios yüklü ise 9700K/KF ilaç gibi gelir. 2700 TL civarında 9700KF bulabilirsin.
9700 ile 8600 arasında ucurum yok ki dostum ne kadar farkeder işlemci olarak tek farkı çekirdek sayısı bu darboğaz çekirdek multi corelar mı destekliyor tam anlayamadım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı