3060 Ti ve R7 5800X sistem toplama

Ekran kartı her zaman yükseltmeye uygun bir parça, soket değişmiyor. İşlemci ise Intel tarafında her sene soket değiştiriliyor. AMD tarafında ise yeni çıkacak işlemcilerle beraber soket değişecek. O yüzden şahsi fikrim işlemci ne kadar yüksek olursa o kadar iyi, atıyorum 12900k ve 12700k aldın, o işlemciler çok rahat yeni çıkacak ekran kartlarını besleyecek.

5800X ve RTX 3070 ikilisi uzun süre 1080p oynatır ve fiyat olarak uygundur.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Darboğaz yaşamazsın. Yaşasan bile dsr kullanırsın dert edecek bir şey yok. Eğer ekran kartı alacaksan ve imkan varsa üst modeli tercih etmek her zaman daha iyi olur.
O zaman kararımı verdim 30K ya dizebilirsem i7 12700K ve RTX Asus rog strix 3070 alacağım. Beni 1080p Ultra grafiklerde idare edebileceğini düşünüyorum. 1,2 sene sonra da eğer gerekirse tabi gerekmezse ultra grafiklerde oynamak daha iyi tabi ekran alıp 2K ya geçerim.
İ7 12700K ve Asus rog strix 3070 dizeceğim galiba en uygunu bu olur. Tabi 30k ya dizilebilirse.

12700K vs. almak gereksiz bence. Hem işlemci hem anakartı pahalı. İleride 4000 serisi çıkınca 1080p'de oynamayacaksınız, belki 4K oyun yaygınlaşmış olacak o zamana kadar. 5600x 3090'ı bile 4K'da rahat besleyebilen bir işlemci.

12700k beni çok uzun sure idare edecek bir işlemci diye alıyorum ve 4K da oynamak gibi bir niyetim yok zamanla belki 2K tabi o da bir kaç seneye 1080P ultranın modası geçmez uzun bir süre. Bir de 4000 serisi ekran kartları tahminimce çok pahalıya çıkacaktır o yüzden şimdilik 3070 de takılmayı düşünüyorum. Bir gün 4000 serisi istersem kafamda hangi işlemciler bunu besler tarzında soru işareti de kalmaz. Adamlar 1 ekran kartı çıkarıyor diğerinin 2 katı güçlü oluyor.

Bu kasanın 420mm radyatör desteği yok.

Yeni nesil ekran kartı önceki nesil ekran kartının aşağı yukarı 10 üstüne denk oluyor genelde. Örneğin 3060 2070 gibi. Bildiğim kadarıyla 5600x 3090'ı 2K çözünürlükte de besleyebiliyor. Bu hesaptan yola çıkarak ileride 5600x'in 4070 gibi bir kartı da besleyebileceğini düşünüyorum.

Illaki 12.nesil istiyorsanız 12600K'da yeterli olur.

Normalde konu başlığında bahsettiğim üzere 5800X düşünüyordum. Ama insanlardan bilgi toplayarak bu karara vardım. 12.nesil illa istediğim bir şey değil ama performansına baktım ve videolar izlediğim de bayağı güçlü bir işlemci olarak bahsettiler. 30K'yı sadece kasa için harcayacağım için ondan düşük bir işlemci alıp cebime para kalması benim için önemli değil. Yoksa dediğiniz tamamen doğru, zaten bu işlemciler rahatça besler neden fazla para verip daha güçlüsünü alıyorsunuz anlamında demişsiniz yanlış anlamadıysam eğer.

Evet o yüzden söylemiştim. Çözünürlük arttığı için işlemci gücü gereksinimi azalıyor. 12600'lü böyle bir sistem toplayabilirsiniz. Zorlasanız 3070 Ti bile alınabilir.

Son düzenleme:

Uğraşınız için teşekkür ederim. Ama ben sipariş etmek yerine kendim gidip alacağım. Sinerji, İtopya veya İncehesap'dan bizzat gidip almayı düşünüyorum.

Uğraşınız için teşekkür ederim. Ama ben sipariş etmek yerine kendim gidip alacağım. Sinerji, İtopya veya İncehesap'dan bizzat gidip almayı düşünüyorum.
Hazır sistem olarak şu an iyi ne var bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla ekran kartı fiyatlarının düşüşü hazır sistemlere yansımamış daha. Tek tek toplarsanız daha iyi bir sistem toplayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…