3060 vs 3060 Ti vs 6700XT

Bütçe
5.500₺
Arkadaş hiç aklıma gelmemişti. Şimdi yazdım da aldığım cevap beni tatmin etti yeteri kadar. Teşekkürler. 😅

RTX 3060 Ti, 8 GB GDDR6 VRAM'e sahip olmasıyla birçok kullanıcının endişelerine neden oldu, ancak bu kartın performansı genellikle 8 GB VRAM'in ötesine geçmez. 1080p çözünürlükte 3-4 yıl boyunca bu kartı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Modern oyunların çoğu 1080p çözünürlükte 8 GB VRAM'in altında çalışır, ancak bazı istisnai durumlarda daha yüksek VRAM gereksinimleri olabilir. Ancak bu durumlarda, RTX 3060 Ti'nin diğer özellikleri (daha yüksek saat hızları, daha fazla CUDA çekirdeği, vb.) Sayesinde performansını koruyabilirsiniz. Ayrıca, oyunlar genellikle VRAM ihtiyacı arttıkça diğer sistem bileşenlerinden daha fazla performans gerektirirler.

Ek olarak, NVIDIA'nın DLSS teknolojisi sayesinde, oyun performansını artırmak için yapay zeka kullanarak daha düşük çözünürlüklerden daha yüksek çözünürlüklere yükseltme yapabilirsiniz. Bu, daha yüksek kare hızları elde etmek için VRAM gereksinimlerini azaltabilir.

Sonuç olarak, RTX 3060 Ti, 8 GB VRAM'e sahip olmasına rağmen 1080p çözünürlükte 3-4 yıl boyunca rahatlıkla kullanabileceğiniz bir karttır. Ancak, daha yüksek çözünürlüklerde veya daha VRAM yoğun uygulamalarında (örneğin, 4K veya VR) performansını korumak için daha yüksek VRAM'li bir kart düşünebilirsiniz.

Sorun yaşamayan da var ama yaşayanları gördükçe ve dediğim gibi, ben de acı bir tecrübe yaşayınca yanaşasım gelmiyor pek. Bir de ikinci el alacağım. Mining çıkması olma ihtimali ile birlikte garantisi dolmuş bir kart ise sorun yaşadığımda çok kötü hissederim.

Karar sizin hocam. İkinci elde güzel bir soğutmaya sahip model denk getirirseniz endişe etmenize gerek olmaz. Mining yapılsa bile en azından serin çalıştığından emin olursunuz. Garantisi de olursa zaten hiç sıkıntı olmaz.
 
Karar sizin hocam. İkinci elde güzel bir soğutmaya sahip model denk getirirseniz endişe etmenize gerek olmaz. Mining yapılsa bile en azından serin çalıştığından emin olursunuz. Garantisi de olursa zaten hiç sıkıntı olmaz.
Var aslında, birkaç tane buldum uygun fiyata. Ama tabii soğutması konusunda bilgi yok. Mesela sarı sitede "1091242669" numaralı ilana bakıyorum. Yani bu tarz bir şey alırım muhtemelen.
 

Geri
Yukarı