6700XT vs 3060 Ti

1 ay öncesine kadar 6700XT kullanan ve şuan 6900XT geçiş yapan birisi olarak söylüyorum.
Yazılımla alakalı bir çok forumda sızlananlar var ama ben 6700XT memnun olmasam RTX 3080 alırdım.
6900XT geçmeyi tercih ettim ben AMD tarafında hiç bir problem ile karşılaşmadım.
Öte yandan RTX/DLSS çok güzel bi teknoloji ama arkadaşımın 3090 sisteminde RTX açtığın zaman kart 3070 performansı veriyor.
O zaman ne anlamı kaldı diyorsun.?

Saf güç istersen AMD / RTX performansı istersen Nvdia. Tercih senin dostum.
 
Hayır tabii ki, öyle bir şey yapmayın. RX 6700XT alarak iyi yapmışsınız. 3060 Ti'nin oyun performansında dengi RX 6600 XT'dir.
Hocam gayet kafa kafaya duruyorlar gibi aslında.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam saf güç olarak 6700 XT daha güçlü bir kart, 3070 3070 Tİ arasında. 3060 Ti ile kıyaslanmaz. Ama dediğiniz gibi RTX Ve DLSS olayları var nvidiada. Ayrıca bazı yazılım sorunları var AMD cephesinde. Bende 6700 XT sistem sipariş ettim, fakat bu zamana kadar hiç amd ekran kartı kullanmadım o yüzden kafamda soru işaretleri yok değil. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır.
3070 daha güçlü hocam 6700 XT'den. 6700XT daha çok 3060Ti-3070 arası bir model gibi, 3060Ti'ın da geçtiği oyunlar oluyor hatta arada. Ben RX 6600 kullanıyorum halen halihazırda, yazılım problemi çektiğim çok çok nadirdir. O konuda sıkıntım yok. DX11 oyunlarda ufak sorunlar olabiliyor bazen. 3060Ti'da RT performansı çok üst düzey olmasa da yine de aynı fiyata bir + diye düşünüyorum. DLSS de bir + yine.
Hiç gerek yok 2. el 3060 Ti miningden kalmadır bana göre. 6700XT iyidir.
Aslında aldığım kart da mining yapılmış kart ama 3 ay civarı. Zaten Nisan 2022 faturası var, baya daha garantisi duruyor. 3060Ti'ın da 1 sene garantisi varmış.
İkinci elde hiç açmadan iade olayı olmuyor diye biliyorum. Kart size teslim edilir satıcı kabul ederse gönderirsiniz etmezse Destek'e bağlanır derdinizi anlatırsınız. Onlar da üründe sıkıntı yoksa iade kabul etmez, parayı satıcıya gönderir. En son böyleydi değişiklik olduysa beni de uyarın :) Öte yandan 6700XT güzel bir kart 1080P vs 2K'de sizi 2023 boyunca üzmez sonrasında da basit ayarlar yaparak devam edersiniz. Burada pişman olunacak pek bir şey yok açıkçası. 3070 ile arasında kalsaydınız pişman olabilirdiniz birazcık. Alın kullanın derim. Bu arada ne kadara aldığınız daha önemli aslında kartı.
Hocam Dolap üzerinden satın aldım, ürünü 1 gün deneme sürem var diye biliyorum, o arada da iade etmekte özgürüm gibi tahmin ettim. Esasen 3070 alacaktım ama almayı düşündüğüm 3070'in FurMark değerleri 78-79'da dolanınca benim kasanın hava akışını da düşünerek mecburen bırakmak zorunda kaldım. Kartta sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum ama işte benchmark izlerken ''aynı fiyata neden RT+DLSS de olmasın ki'' gibi düşüncelere kapıldım.
 
Bende XFX 6700XT var arada FACEIT'ten CS:GO'ya bağlanırken Alt+Tab yapıyorum sürücü hatası veriyor. Bu normal kullanımda ya da oyunda hiç başıma gelmedi garip önerilen sürücüyü kullanıyorum. Dert edilecek bir şeymiş gibi gelmiyor bana. Zaten 5-10 saniyede toparlanıyor PC.

Reis zaten sürücüler yüzünden NVIDIA almak zorunda kaldık. AMD hem v RAM he fiyat olarak çok iyi durumda. Alan biri hata yapmaz. Sürücelerin çilesi çekilmiyor.
 
1 ay öncesine kadar 6700XT kullanan ve şu an 6900XT geçiş yapan birisi olarak söylüyorum.
Yazılımla alakalı birçok forumda sızlananlar var ama ben 6700XT memnun olmasam RTX 3080 alırdım.
6900XT geçmeyi tercih ettim ben AMD tarafında hiçbir problem ile karşılaşmadım.
Öte yandan RTX/DLSS çok güzel bir teknoloji ama arkadaşımın 3090 sisteminde RTX açtığın zaman kart 3070 performansı veriyor.
O zaman ne anlamı kaldı diyorsun?

Saf güç istersen AMD / RTX performansı istersen NVIDIA. Tercih senin dostum.

Ya ben hayatım boyunca bu RT saçmalığını anlamayacağım sanırım. Hiçbir işe yaradığını düşünmüyorum FPS düşüşünden başka. Hep diyorum bu forumda aklı mı yaşı mı küçük diyeyim ne diyeyim kardeşlerimiz sağ olsun oradan buradan duyup sadece konusmaktan keyif alıyorlar. Altında var 750 Ti ekran kartı ama 6900XT'ye falan sallıyor. Hiçbir şey deneyimlememiş RX480 zamanı duymuş AMD sorunlu koyun sürüsü gibi hepsi aynı. Bir deneyimleyin arkadaşlar bir her okuduğunuza inanmayın ya da düzgün araştırın. Bilmeyen insanı her şeye inandırırsın çünkü araştırma yetisi yok bizim milletimiz böyle.
 
Ya ben hayatım boyunca bu RT saçmalığını anlamayacağım sanırım. Hiçbir işe yaradığını düşünmüyorum FPS düşüşünden başka. Hep diyorum bu forumda aklı mı yaşı mı küçük diyeyim ne diyeyim kardeşlerimiz sağ olsun oradan buradan duyup sadece konusmaktan keyif alıyorlar. Altında var 750 Ti ekran kartı ama 6900XT'ye falan sallıyor. Hiçbir şey deneyimlememiş RX480 zamanı duymuş AMD sorunlu koyun sürüsü gibi hepsi aynı. Bir deneyimleyin arkadaşlar bir her okuduğunuza inanmayın ya da düzgün araştırın. Bilmeyen insanı her şeye inandırırsın çünkü araştırma yetisi yok bizim milletimiz böyle.
Ağzına sağlık 12 den vurmuşsun. Üstüne yazılacak bir şey yok bence. ( I am 30 years old.) :D
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı