3070 NVIDIA ayarları nasıl olmalı?

Oyunlarla alakalı grafik ayarı yapmayın bırakın GeForce NOW optimize etsin. RAM hızlandırma videoları var. Onu da yaparsan iyi olur. HDD'yi genelde kullanmamanızı bence herkesin tavsiyesi. Şimdilik aklıma gelen bu.

Görev yöneticimde önbellek alınmış veri 5.4GB'tı. Manuel olarak bir kere çalıştırdım ve 90 mb'a indi. Hemen oyunda deneyeceğim umarım işe yarar tekrar dönüş yapacağım.

Ekran görüntüsü 2023-08-11 225252.png

Hocam görevi şu sıklıkla yenile bölümünü 5 dk/Süresiz olarak ayarladınız mı?

Oyun sırasında GPU ve CPU frekansı ne? Afterburner ile bakabilirsin. Ram de 3200de çalışıyor mu emin ol.

Bir de free sync ayarları doğru mu emin ol.

Bunlarda sorun yoksa, RAM ve VRAM de dolmuyorsa 5600 belki sebep olabilir. Aynı işlemci ile yapılan testlere bakarsan daha doğru bilgi edinirsin. 12900K vs ile yapılan 3070 testi ile seninkinin aynı olmasını bekleme.
Daha yeni PCHocası'nın çektiği sistem ile karşılaştırarak söyledim. i5 12400f ve R5 5600 arasında yok denecek kadar az performans farkı var diye biliyorum. Onun 2K çözünürlükte aldığını ben 1080p'de alamıyorum. CPU frekansım 4450Mhz Ram kullanımım 11.5 GB bandında. Ekran kartı da 6.5-7 GB arası kullanıyor. İşlemci sıcaklığı 60 65, ekran kartı sıcaklığım maksimum 75 derece.

Eki Görüntüle 1899176

Hocam görevi şu sıklıkla yenile bölümünü 5 dk/Süresiz olarak ayarladınız mı?
10 dakika diyordu videoda o yüzden 10 diye ayarladım. Tavsiye ediyorsanız 5'e düşüreyim.

Daha yeni PCHocası'nın çektiği sistem ile karşılaştırarak söyledim. i5 12400f ve R5 5600 arasında yok denecek kadar az performans farkı var diye biliyorum. Onun 2K çözünürlükte aldığını ben 1080p'de alamıyorum. CPU frekansım 4450Mhz Ram kullanımım 11.5 GB bandında. Ekran kartı da 6.5-7 GB arası kullanıyor. İşlemci sıcaklığı 60 65, ekran kartı sıcaklığım maksimum 75 derece.

10 dakika diyordu videoda o yüzden 10 diye ayarladım. Tavsiye ediyorsanız 5'e düşüreyim.
Hocam durum ne?

Fark etmez ama 5'e ayarlamanız daha iyi olur.

Hocam bunun çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

Bir de denedim bir teleporttan geçip zorlayan bir alana girdim. İlk girdiğimde 120'lerden (görece daha rahat bir bölge) 80'e düştü. Tekrar 95'lere çıktı fakat sağa sola döndükçe 80'lere atıyor yine kendini. Ve tabii böyle yaptığı için Drop'u çok rahat hissediyorum.

Görev yöneticisini açıp önbelleğe alınmış ram miktarını gözlemleyin bir müddet sonra düşer ise çalışıyordur.
Tamam size yazarken farkettim bende. Çalışıyor temizliyor. Ama sorun hala devam ediyor.

Donanımların sağlığını nasıl test edebilirim? Program ve nasıl kullanıldığını söyleyebilirseniz bakmak isterim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı