Aynı oyunu oynuyorum tek fanım bozuk 3080 ti founders edition kullanıyorum 80’lerde gözüküyor. Hız 70. Bence bir gariplik var işlemci tabanlı bir oyun özellikle EFTMerhaba herkese iyi sosyaller dilerim.
Gigaybyte eagle 3070 Ti ekran kartım.
İşlemcim Intel i7 13700K.
Anakart: ASUS ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI 7800MHz(OC) DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart
CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6000MHz CL36 DDR5 AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram
Cooler Master MasterLiquid Core 360L ARGB İşlemci Sıvı Soğutucu
Kingston 1TB Fury Renegade Gen4x4 NVMe M.2 2280 SSD (7300MB Okuma / 6000MB Yazma)
MSI MPG A850GF 850W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ATX PSU
Cooler Master MasterBox MB520 Mesh ARGB USB 3.2 Siyah E-ATX Mid Tower Kasa
Ekran kartı hariç 2 hafta olmadı diğer parçaları alalı ancak Escape from Tarkov oynarken MSI Afterburner'de %100 fan ayarlarında 70'lerdeyken ısı Max 84'te dayanıyor ve fanlar Full hızda çalışıyor. Ekran kartının macunu haziran başında değiştirildi. Önceden böyle bir sıkıntı yaşamamıştım, FPS düşüşte yaşamıyorum bu sebepten darboğaz yaptığınıda düşünmüyorum işlemciden daha çok çalışıyor ekran kartı. Sadece bu oyunu oynayan ve benim ekran kartıma sahip ya da daha düşük ekran kartına sahip kişilerde olmazken bende olmasına şaşırdım. Önerisi olan mutlaka yardımcı olursa müteşekkir olurum.
Hayır texture medium yada high galiba gerisi off. zaten belli başlı zamanlarda yapıyor raid bittiğinde çoğu zaman yada loot falan yaparken. Eski parçalarımı sattım pc min onda yapmıyordu bu yeni sistemle başladı. Windows 11den mi yada uyumsuzluk mu var yoksa şans mı bilemedimFrekans kısıtlanmadığı sürece FPS kaybı yaşayamazsın zaten. Sıcaklıktan dolayı FPS düşmesi mitten başka bir şey değildir. Hangi ayarlarda oynadığın da önemli Tarkov'u ultra'da oynarsan muhtemel olabilir bu sıcaklığı yaşaman.
benim hız %100 ondan imkan sağlıyor olabilir mi sıcaklığın 84 e çıkmasında?Aynı oyunu oynuyorum tek fanım bozuk 3080 ti founders edition kullanıyorum 80’lerde gözüküyor. Hız 70. Bence bir gariplik var işlemci tabanlı bir oyun özellikle EFT
Ayarlar bende de aynı arada stutter oluyor o da server kaynaklı yani olsa da senden değil bilgin olsun. Isı konusunda ekran kartının modelini hiç bilmediğim için yorum yapamıyorum ama bence anormal. 1080p ayarlarım high’da oynuyorum ben oyunu. Tek fanım bozuk olmasına rağmen 80-82Hayır texture medium yada high galiba gerisi off. zaten belli başlı zamanlarda yapıyor raid bittiğinde çoğu zaman yada loot falan yaparken. Eski parçalarımı sattım pc min onda yapmıyordu bu yeni sistemle başladı. Windows 11den mi yada uyumsuzluk mu var yoksa şans mı bilemedim
hani 2k monitör almayı bile düşündüm belkide 2k da oynasam daha az zorlar vs gibi.Ayarlar bende de aynı arada stutter oluyor o da server kaynaklı yani olsa da senden değil bilgin olsun. Isı konusunda ekran kartının modelini hiç bilmediğim için yorum yapamıyorum ama bence anormal. 1080p ayarlarım high’da oynuyorum ben oyunu. Tek fanım bozuk olmasına rağmen 80-82
OC veya mining yapılmadı. normalde çıkmıyor sadece bu oyunu oynarken çıkıyor.Şahsen donanımsal olduğunu sanıyorum bu sıcaklığın. Normal değil elbette yeni alınan kartın 80 derece üstüne çıkması. Overclock işlemli mi kullandığın kart peki? EAGLE kartı kullanan kişiler sıcaklıklardan maalesef şikayetçi kronik sorunu var diye biliyorum.
Hiç tavsiye etmem EFT gibi bi oyunda 27 inc ve üstü monitörde gözlerinle alana hakim olamıyorsun 1080p’den devam et bence. Olmadı kartı 2.el’den sat 3080 al güzel soğutmalı.hani 2k monitör almayı bile düşündüm belkide 2k da oynasam daha az zorlar vs gibi.
OC veya mining yapılmadı. normalde çıkmıyor sadece bu oyunu oynarken çıkıyor.
AOC un 24 incini kullanıyorum 144hz aynısının 2kı var itopyadaHiç tavsiye etmem EFT gibi bi oyunda 27 inc ve üstü monitörde gözlerinle alana hakim olamıyorsun 1080p’den devam et bence. Olmadı kartı 2.el’den sat 3080 al güzel soğutmalı.