3070 Ti için R9 5900X vs R7 5800X

İkisi arasındaki fiyat farkı çok gereksiz. Sadece fazladan 4 çekirdek kazanacaksın, başka bir artısı yok. 5800X al geç. Oyun performansları neredeyse aynı.
çekirdek sayısı önemli mi tam bilmiyorum bu konuları. 5800x 36 mb 5900x 70 mb bu mb'lar perfonmas verir mi?
5800X oyun için gayet yeterli olur.
Çok ısınan bir işlemci yalnız, soğutmasını ona göre seçmeniz iyi olur.

DarkFlash TWISTER ARGB 120mm DX-120 Sıvı Soğutma şuanda kullandığım yeterli mi?​

çekirdek sayısı önemli mi tam bilmiyorum bu konuları. 5800x 36 mb 5900x 70 mb bu mb'lar perfonmas verir mi?

DarkFlash TWISTER ARGB 120mm DX-120 Sıvı Soğutma şuanda kullandığım yeterli mi?​

@BerkayZ87 ve Sepultura-ß (etiketleyemedim) hocalarım sıvı soğutma konusunu daha iyi bilirler. Tahmini yorumum yetmeyebileceği yönünde. UV yapılarak halledilir ama muhtemelen.

Edit: Aynı kişilermiş ya la :D

@BerkayZ87 ve Sepultura-ß (etiketleyemedim) hocalarım sıvı soğutma konusunu daha iyi bilirler. Tahmini yorumum yetmeyebileceği yönünde. UV yapılarak halledilir ama muhtemelen.
Hocam ikisi de benim :D Eski nickim Sepultura idi.

O sıvı soğutmayla 5900X'i geç, 5800X'i bile kullanmanı tavsiye etmem. Arkadaşımda aynı modelin 240mm'liği var ve 5600X'i anca soğutuyor. 120'liği düşünemiyorum 5800X ile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda yüzdelik kullanım dikkatimi çekti. 5800X %95 CPU kullanımı var. 5900X daha rahat görünüyor.

95.jpg

Son düzenleme:
Çekirdek sayısı FPS değerini yükseltir mi?

10 çekirdeğe kadar etkiliyor sonrasında hayır. Ama en çok 2-4 çekirdek arasında fark oluşuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı