3070 Ti neden 8 GB olacak?

Üretim kısıtlamaları ve kaç GB olursa olsun millet alacak zaten. Kendilerini neden sıkıntıya soksunlar ki? Böyle düşünürsen çok mantıklı olduğunu görürsün. Bizim tarafımızdan mantıklı demiyorum ona da dikkat çekmek isterim.

Öyle. Satarlar tabii ama RTX 2080 Ti'dan güçlü diye tanıtıyor 3070'i ama VRAM darboğazından dolayı bazı oyunlarda 2080 Ti tokatlıyor. O zaman büyük konuşmayacaksın.
2-3 yıl sonra belki 4 yıl sonra 8 GB VRAM yetmeyebilir 3070 vardı aklımda vazgeçebilirim VRAM yüzünden.
Şuan bile yetmiyor ki 4k'da 8GB.
 
Son düzenleme:
Mantıklı olan da bu sanki, 3080'in 10GB bellek ile konumlandırıldığı bir durum söz konusu.
 
Önce bir fıkra yazayım;
Bir gün Vatikan'da kardinaller ayinden çıkıp meydana doğrı yürüyorlarmış. Bir tarafta hristyanım diyen bir dilenci diğer tarafta ise yahudeyim yardım edin diyen dilenci varmış. Kardinallerden biri yahudinin yanına ilişip.
-Bak arkadaşın ne güzel para kazanıyor kimse sana para vermiyor gel sen de Hristiyan ol demiş. Yahudi diğer dilenciye seslenmiş;
-Hey solomon şu adama bak bana ticaret anlatıyor.

Şimdi burada adamlara ticaret öğretmeye çalışmak aynı bu fıkraya benziyor, hani diyorsunuz ya bir oyun çıkacak VRAM darboğazına girecek diye, heh işte o zaman gidip yeni kart alacaksınız ve adamlar para kazanacak. AMD her ne kadar ekran kartı üretse de NVIDIA hala tekel gibi davranıyor ve bu avantajını kullanıyor. AMD ne zaman işlemci piyasasında Intel'in dengi ve hatta daha iyi işlemciler çıkartıp Intel'in tekelliğine son verdiyse aynı şeyi ekran kartı dünyasında yapmadığı sürece NVIDIA bu avantajını kullanacak.
 
Nvidia iyi hoşta anlamsız şekilde VRAM cimriliği var heriflerde. Kaç senedir böyle hemde. RX 580 bile 8GB VRAM'li iken ondan çok daha güçlü Nvidia kartlar 6GB veya 8GB hep.
 
Öyle. Satarlar tabii ama RTX 2080 Ti'dan güçlü diye tanıtıyor 3070'i ama VRAM darboğazından dolayı bazı oyunlarda 2080 Ti tokatlıyor. O zaman büyük konuşmayacaksın.

Şuan bile yetmiyor ki 4k'da 8GB.
Ekran kartları şu an yok satıyor maalesef. VRAM kapasitelerinin ilk çıkışta böyle olması Nvidia'nın stok sorununu çok önceden tahmin etmesinden kaynaklı (RTX 3070 ve 3080'in ilk çıkış tarihleri). 12 GB VRAM'li 3070'i 10 tane üreteceğime 8 GB üretirim 15 tane olur mantığıyla hareket edip ekonominin peşine düştüler haliyle. Nvidia olsak, olsam, olsanız farklı bir şey yapmazdık eminim.

1400 dolarlık RTX 2080 Ti'ı geçecek dedikleri 700 dolarlık RTX 3070'in 8 GB VRAM'li olması döneminin şartlarına göre çok önemli bir durum değildi (Geçen sene Ekim - Kasım ayları). Fiyat/Performans olarak en alınabilir ekran kartı serisi gibi görünüyordu ki birkaç ay önce RTX 2080 Ti almış olan herkes Nvidia'ya nefret kusmuştu.
 

Geri
Yukarı