3070 Ti performans düşüklüğü

coffeemaster

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Dominator
SSD veya HDD modeli
Kingson M2
Ekran kartı
Asus TUF3070Tİ
Anakart
Asus Rog x570-E
İşlemci
R7 5700X
Arkadaşlar merhaba,

Sizinle son günlerde karşılaştığım bir sorun hakkında bahsetmek istiyorum.

Öncelikle R7 5700X işlemci, ASUS ROG X570-E anakart, Corsair dominator 4*8 GB DDR4 3600 MHz RAM ve ASUS TUF 3070 Ti model bir sistemim var.

Sistemimde gayet memnunum fakat Valorant oynarken FPS düşmesi ve 200'e kadar FPS çakılmalar olmakta. RAM'leri değiştirdim, farklı RAM kombinasyonları denememe rağmen düşük ayarlarda bu sorunu yaşamaktayım.

Anakart BIOS son sürüm güncel ve bütün driverlar eksiksiz kurulu olup Windows 10 işletim sistemi kullanmaktayım.

Genel olarak sistem kasıyormuş gibi hissettiriyor. Ne yaptıysam çözemedim.

Farklı bir yorumu veya düşüncesi olan var mı?

Ek olarak abimin R5 5600X işlemci ve ROG 3080 ekran kartı mevcut adam 500-600 FPS'te oyun oynuyor.

İşin içinden çıkamadım açıkçası. Teşekkür ederim.

Eklemeyi unuttum. Ramleri anakartın A1 ve A2 slotlarına takınca 0d hatası alıyorum.

Son düzenleme:
Diskinizin boş alanı ne kadar? Dolu diskler kasma donmaya sebep olur. 10-15 GB boş bırakmaya özen gösterin

Durum sonradan başlamış anladığım kadarıyla. Arkada bişeyler çalışıyor olabilir. Yükleri kontrol edin.

Sizinkine göre çok düşük kalacak sistemli bir dizüstü bilgisayarım var Windows 11 kurulu. Aynı sorunu bende Valorant'ta yaşıyorum normalde 120 FPS alabiliyorken FPS düşmesi yiyorum ve genel olarak sistemde saçma bir takılma donma oluyor. Daha 1 yıllık ama videolarda arada sırada donma kasma oluyor çok küçük. (Bunu yazma sebebim belki Windows kaynaklı veya oyun kaynaklı olabilir hem bende de aynı sorun var hem de bildirimleri bana da geleceği için çözüm önerilerini alabileceğim, kendi konusunu oluşturmalı diye raporlamayın lütfen burada konu oluşturmuyorum)

Benim aklım almıyor. i3 9100F ve R7 370 ile oynuyorum 300 FPS sabit alıyorum siz 40-50 bin TL'lik sistemlerle nasıl 120 FPS alıyorsunuz?

Gsync etkşnleştirip, oyunlarda Vsync kapatın.
nVidia denetim masasından g-sync aktif oyun içinde v-sync kapalı. bu şekilde sistemimi kullanmaktayım.

Diskinizin boş alanı ne kadar? Dolu diskler kasma donmaya sebep olur. 10-15 GB boş bırakmaya özen gösterin
2 adet m2 mevcut. Bir tane samsung 980 512 Gb diğeri Kingston 1 Tb. Sistem ve valorant samsung 980 de diğer bütün oyunlar 1 tb lık olanda. o yüzden doluluk yüksek değil.

Durum sonradan başlamış anladığım kadarıyla. Arkada bişeyler çalışıyor olabilir. Yükleri kontrol edin.
İşlemciyi ve ekran kartını yoracak birşey olduğunu sanmıyorum. sırf test etmek amacıyla format sonrası sadece bu oyunu kurdum. sonuç yine aynı.

Benim aklım almıyor. i3 9100F ve R7 370 ile oynuyorum 300 FPS sabit alıyorum siz 40-50 bin TL'lik sistemlerle nasıl 120 FPS alıyorsunuz?
ben de bu işi çözemiyorum hocam.

Eklemeyi unuttum. Ramleri anakartın A1 ve A2 slotlarına takınca 0d hatası alıyorum.

Son düzenleme:
4 ram slotunun dolu olması da kanalları boğabilir. Dual kanal stoklarında olacak şekilde 8x2 ram kullanarak deneyin.

Sizi bilmiyorum ama ben PC performans arttıran her yolu uyguluyorum. Gereksiz hizmetleri ve masaüstü efektlerini kapatma,hata denetleme , en iyi duruma getirme, %appdata% ve %temp% silme. Valoda doku kalitesi yüksek hariç, geri kalanı kapatma vs hepsini uyguluyorum, arka planda çalışan birşey yoksa veya ping çıkmasa devamlı sabit FPS alıyorum.

Hocam sizinkine göre çok düşük kalacak sistem demiştim ama. Benimki sizinkinden düşük yani fakat Valorant ve tarzı oyunları rahat kaldırabiliyorken bu aralar sıkıntı yaşıyorum sanki bilgisayar hasta olmuş gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…