Çözüldü 1080 Ti - 2700X sistemde performans düşüklüğü

• Konuyu başlatan Cem2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.334
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cem2

Megapat
RAM
16 GB DDR4 - 1600Mhz G.Skill
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD 970 EVO 250GB
Ekran kartı
NVIDIA GEFORCE GTX 1080 Tİ
Anakart
TUF B450-PLUS GAMING
İşlemci
2700X
Merhaba, mutlu bayramlar öncelikle
1080 Ti ve 2700X kullanıyorum ama bu topladığım cihazda donanımsal olarak bir eskime veya yazılımsal bir sorunum var bilmiyorum.
Minecraft daha önce kasmalar yokken kasma ve FPS düşmesi sorunları başladı.
Cihazımı genel temizliği yapıldı ve termal macunları yenilendi.
Sorun nedir? Nasıl öğrenebiliriz yardımcı olabilir misiniz?

R
Evet açtım ve cihaz açılmadı. Tekrar güvenli mod olarak açtı. eski haline getirince cihazım açıldı.
RAM ile ilgili bi problem olduğu kesin. Çünkü default ayarlada bile 1000 mhz yok. Belli ki biostan ayarlar ile vakti zamanında oynanmış. Eğer problem devam ediyorsa ram değiştirmeyi deneyin. Veya onu yapmadan önce tanıdığınız birinden ödünç Ram alın( Anakartınıza en uygun olanı bulun) bi de öyle deneyin satın almadan önce.
R

RAM ile ilgili bi problem olduğu kesin. Çünkü default ayarlada bile 1000 mhz yok. Belli ki biostan ayarlar ile vakti zamanında oynanmış. Eğer problem devam ediyorsa ram değiştirmeyi deneyin. Veya onu yapmadan önce tanıdığınız birinden ödünç Ram alın( Anakartınıza en uygun olanı bulun) bi de öyle deneyin satın almadan önce.
Hı anladım ram frekansınız düşükmüş kusura bakmayın 3000 üstü sandım değerler default o zaman

RAM'in 2133 hızında çalışıyor zaten, normal, sıkıntı yok RAM'lerde.

CrystalDiskInfo ile SSD sağlığını at. Oyun içindeyken HWInfo ile sıcaklıkları at. Kaskerpsky ile de tam tarama yap.
Evet evet sonradan fark ettim. Ram değerleri defaultta ama o sisteme o mhz her halükarda düşük

Minecraft açık.
1651501178240.png
1651501058882.png

1080 Ti o işlemci için güçlü kalıyor, darboğaz var. 1440p ve 4K oynamayı dene.
Bu abimiz dediğini yaptım sorun çözüldü su gibi akıyor oyun şu an
+600 fps almaya başladım ve drop kasmalar sona erdi.
Konuya eklemeye yapayım win11 dolayımmış darboğaz problemi değilmiş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı